City-manager er utilfreds med Yaya Toure

Yaya Toure har langt fra spillet op til niveauet i sidste sæson for Manchester City.
Læs mere
Fold sammen

Manuel Pellegrini erkender, at han ikke er tilfreds med det spil, som Manchester Citys Yaya Toure har leveret på det seneste i indeværende Premier League-sæson.

Den ivorianske midtbanespiller scorede i sidste sæson 20 mål i Premier League og var en stærkt medvirkende årsag til, at klubben vandt mesterskabet.

I denne sæson har Toure 'kun' nettet otte gange, og han har på nogen virket træt og uoplagt i flere af holdets kampe over de seneste måneder.

Manuel Pellegrini insiterer på, at Toure stadig har stor betydning for holdet, men han skåner ikke sin 31-årige midtbanespiller helt for kritik.

»Jeg tror ikke, at han (Yaya Toure, red.) er tilfreds med sine præstationer i år - og det er jeg heller ikke,« siger Manuel Pellegrini ifølge fodboldsiden Goal.com.

Når den konstatering så er sendt ud gennem managerens læber, tøver han ikke med at opmuntre sin stjernespiller.

»(...) Yaya har brug for støtte. Han er en meget vigtig spiller for os, og han vil også have min opbakning resten af sæsonen.«

En af forklaringerne på Yaya Toures formnedgang har i manges øjne været hans deltagelse ved Africa Cup of Nations i januar og februar. Yaya Toures nation, Elfenbenskysten, kom hele vejen i finalen i den udmattende turnering og vandt efter straffesparkskonkurrence over Ghana.

Men Pellegrini ser ikke de afrikanske mesterskaber som forklaringen på, at Yaya Toure ikke præsterer på helt samme niveau som tidligere, og cheftræneren mener heller ikke, at ivorianeren har brug for lidt tid i overtrækstrøjen i stedet for den lyseblå kamptrøje.

»Han har ikke brug for en pause. Der er mange årsager til, at han ikke er den samme som i sidste sæson. Det er alt for let at udpege en enkelt spiller som syndebuk, når de dårlige resultater kommer,« siger Manuel Pellegrini uden at uddybe, hvor Yaya Toure bør forbedre sig.

Manchester City er dumpet ned på en fjerdeplads i Premier League med fire point op til Manchester United på tredjepladsen. Netop Manchester United vandt overbevisende med 4-2 over lokalrivalerne i seneste spillerunde.