City i fæl pokalfiasko mod middelmådige Middlesbrough

Middlesbroughs Patrick Bamford (nr to fh) fejtet sit mål mod mægtige Manchester City Fold sammen
Læs mere

Efter fem dages opladning under sydens sol blev City ramt af muren hjemme på Etihad, da Middlesbrough fra næstbedste række skabte pokalsensation med en 2-0 sejr.

Det var sikkert en gambling fra manager Manuel Pellegrinis side. Fem dage i Abu Dhabi i en blanding af restitution og en knivspids træningskamp mod Hamburger SV skulle lade batterierne op inden et indædt møde med Midddlesbrough i FA Cup'en.

Det arabiske sidespring skulle dog vise sig at være en meget dårlig idé. Manchester City er ude af den mest prestigefulde pokalturnering efter et fortjent fjerderundenederlag til et hold, der ville det mere, som arbejdede hårdt for det og i realiteten sejrede på alle de dyder, man forbinder med et møde mellem overmagt og underhund.

Middlebrough gik uimponerede til værks overfor et City-hold, som dog var uden landsholdsdedikerede Yaya Touré samt småskadede Frank Lampard, og som lod Joe Hart og Fernandinho se til fra bænken.

Den slags skal der være råd til med et budget i millardklassen. Men når man begår amatørfejl i stil med den, Fernando stod for, da han ved 0-1 scoringen forærede Bamford en friløber og når reservemålmand Caballero er en mareridtsudgave af Joe Hart, skal det per definition gå galt.

Middlesbrough-boss Aitor Karanka havde inden opgøret mod City plæderet for, at holdet fra næstbedste række skulle gå efter at vise samme grad af kvalitet og stolthed som da man i september spillede 2-2 mod Liverpool.

- Vi skal vise folk, hvor godt et hold, Middlebrough er, understregede Karanka, som efter turen til Manchester kan skyde brystet frem og se frem til den oprykning til Premier League, holdet fra det nordøstlige England aspirerer til. Efter 2-0 målet i de døende minutter ved Garcia Martinez må der være noget på selvtillidskontoen hos de rødklædte, om ikke andet.

Manchester City kan prale af at have været spildominerende, men uden særlig meget idé i det opbyggende spil, der mest af alt så ud som om det stadig var på en slags ferie et stede i de Forenede Arabiske Emirater.