City cruiser i pokalsemifinale efter Silvas lynmål

Et formsvagt Middlesbrough-hold kunne intet stille op mod Manchester City i FA Cuppens kvartfinale.

Manchester City''s Sergio Ague
Sergio Agüero scorede Manchester Citys andet mål i sejren over Middlesbrough. Reuters/Lee Smith Fold sammen
Læs mere

Som det første hold er Manchester City klar til semifinalen i FA Cuppen, og Josep Guardiolas mænd behøvede ikke at spille sig ud for at slå Middlesbrough med 2-0 lørdag eftermiddag.

David Silvas føringsmål efter mindre end tre minutter var gift for et formsvagt Middlesbrough-mandskab uden selvtillid, og ser man bort fra et par forsøg før pausen, var det ikke meget hjemmepublikum fik at glæde sig over.

Selv om Manchester City skuffede i onsdags med 0-0 mod Stoke, er holdet inde i en stabil periode og er nu ubesejret i 11 kampe på stribe.

Gæsterne kom i spidsen på en angrebsåbning, som Guardiola også havde stor succes med i sin tid som Barcelona-træner.

Yaya Toure fik bolden uden for straffesparksfeltet og løftede den ud i højre side i en bue over Middlesbroughs bagkæde.

Her kom Pablo Zabaleta farende som en anden Dani Alves og sendte kuglen på tværs, hvor David Silva stod forrest i køen af udækkede City-spillere og kunne bringe sit hold i front.

Hos hjemmeholdet sad danske Viktor Fischer på bænken i hele kampen, og han fik således ikke mulighed for at overbevise landstræner Åge Hareide om, at han skal have en af de ledige pladser i landsholdstruppen.

Midt i anden halvleg kunne Fischer overvære, at Sergio Agüero gjorde det til 2-0 efter tung City-dominans.

Den farlige forward satte foden på en perfekt tværaflevering fra Leroy Sané og afgjorde endegyldigt den ensidige forestilling.

I de kommende dage bliver de sidste tre semifinalister fundet i kampene Arsenal-Lincoln, Tottenham-Millwall og Chelsea-Manchester United.

/ritzau/