Christiansen puster skadet Sørensen i nakken

Der vil ikke blive eksperimenteret i næste uges testlandskamp imod Irland. Men med Thomas Sørensens skade er FCKs Jesper Christiansen nu 1. målmand. »Jesper Christiansen har vist, at han er på samme niveau som Thomas,« siger Landstræneren.VIDEO: Morten Olsen udpeger truppen mod Irland

Thomas Sørensen og Jesper Christiansen er ifølge landstræner Morten Olsen mere eller mindre lige gode på nuværende tidspunkt. Når Danmark møder Irland i en træningskamp den 22. august i Århus, vogter Christiansen målet. Sørensen er dog skadet. Foto: Jeppe Michael Jensen Fold sammen
Læs mere

Landstræner Morten Olsen fik blomster i går, just inden han på pressemødet i Fodboldens Hus offentliggjorde, hvilke spillere der skal forsvare de danske farver i næste uges testlandskamp mod Irland.

For Olsen havde fødselsdag og er nu i gang med sit 59. leveår. Tillykke med det.

Om end Morten Olsen, inden han udlagde teksten fremadrettet, skuede tilbage på dagen i juni, hvor Olsen, os andre fodboldinteresserede plus det løse oplevede livets mest forunderlige begivenhed i Parken.

»Selvfølgelig skal vi kigge indad, men vi har haft dommerskøn imod os. Som jeg har genset situationen, så skulle ham den ene svensker, der var inde i straffesparksfeltet, også have haft et rødt kort. Christian Poulsens udvisning var i orden, men der var ikke straffespark. Der var frispark til os. Og var der ikke blevet fløjtet for straffespark, havde vi heller ikke fået en mand ind på banen. Hvilket havde betydet et uafgjort resultat og et point mere til os,« sagde Morten Olsen.

»Jeg ved, det er mange hviser og hviser. Det er jo dem, der gør fodbolden charmerende. Men vi skal stadig tro på chancen og må for alt i verden ikke tabe point til Sverige og Spanien. Det kan lade sig gøre. Det er ikke umuligt. Og det starter søndag aften,« fortsatte landstræneren med reference til dette halvårs første træningssamling, opgørene mod de værste modstandere i gruppe F og kvalifikationsturneringen forud for europamesterskaberne i Østrig/Schweiz.

Irland venter den 22. august kl. 20.00 og minder egentlig om Sverige, der byder op til nordisk fodboldbrag 8. september.

Danmark må dog i denne testomgang klare sig uden målmand Thomas Sørensen, højreback Lars Jacobsen og midtbanekreatør Martin Jørgensen, som alle er skadesramte.

Specielt Thomas Sørensen er i farezonen for endvidere at misse Sveriges-kampen og skal nødvendigvis ifølge Olsen have rørt handskerne i nogenlunde god tid inden første dommerfløjt i Stockholm. Ellers udtages han ikke.

»Vi har hele tiden meldt ud, at Thomas er vores førstevalg, men Jesper Christiansen har vist, at han er på samme niveau som Thomas. Det er betryggende, så lige nu er Jesper førstemålmand, selvom Thomas har ikke spillet sig af. Men Thomas skal spille for sin klub, det er klart,« lyder det fra Olsen.

Blandt de 17 aktører, der allerede er peget ud, finder vi ud over de sædvanlige Peter Løvenkrands, Kasper Bøgelund, Jan Kristiansen og Leon Andreasen.

Og mon ikke sidstnævnte, Werder Bremen-spilleren, den tidligere AGFer, Leon Andreasen, er tiltænkt en rolle som Poulsens substitut på midtbanen?

Morten Olsen sagde yderligere, at der ej er tid og plads til mange eksperimenter, eftersom førnævnte dyst mod Sverige er nært forestående.

Og så sigter Olsen mod Irland-revanche, da de grønblusede tildelte Danmark et forsmædeligt 3-0-nederlag i foråret 2002.

»Den dårligste præstation under min ledelse,« sagde Morten Olsen.