Christian Poulsen overvejede Brøndby men valgte FCK

Christian Poulsen er tilbage i FCK, men han kunne også være endt i Brøndby. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den hjemvendte FCK-spiller skal ind og være kulturbærer, men Christian Poulsen forventer ikke at få fast plads på holdet. Og inden han skrev under på kontrakten med sin gamle klub, havde han overvejet at fortsætte karrieren i Brøndby.

Karrieren har været nærmest pletfri. Europæiske topklubber, landsholdskarrierere og 12 år i udlændighed spredt over det meste af kontinentet.

Det er en ældre, langt mere erfaren og modnet spiller, der nu vender hjem til dansk fodbold. Men Christian Poulsen er hverken udbrændt eller over sidste salgsdato. Selv om han ikke nødvendigvis kommer til de danske vicemestre for straks at tilkæmpe sig en plads på holdet.

- Jeg opfatter det at komme hjem som at blive del af en projekt. Det handler ikke så meget om at trække en trøje over hovedet, lyder det fra Poulsen, som hen over sommeren har holdt grundformen i orden med masser af løbetræning.

Derfor er den tidligere landsholdsprofil også selv på det rene med, at han ikke kommer til FC København for at vade ind på førsteholdet.

-  Jeg håber stadig at have niveauet, men er ikke nogen frelser. Jeg håber at kunne lære en masse af det her og eller bidrage positivt både på og udenfor banen. Jeg kommer med et åbent sind og håber at kunne præge tingene positivt. Det bliver spændende at komme ind og være en del af et team og Ståles hold, siger 34-årige Poulsen selv.

Forinden havde han også haft det forbudte skifte til arvefjenden fra Vestegnen i tankerne.

- Jeg overvejede Brøndby, fordi min ven Thomas Kahlenberg spiller derude. Men det nåede ikke til konkrete forhandlinger, afslørede Poulsen overraskende.

En overvejelse, som nok skal sætte gang i overvejelserne om Poulsens loyalitet blandt de mest indædte FCK-fans.

Tanken om helt at stoppe karrieren som aktiv har været med hos Poulsen, siden det stod klart, at han ikke ville forlænge med Ajax Amsterdam. Men både krop og fodboldsjæl dementerede overfor sjællanderen, at det var tid at lægge støvlerne på hylden.

- Selvfølgelig har jeg været i tvivl om, hvorvidt jeg skulle fortsætte som spiller. Jeg har været meget tæt på et stop, men jeg fandt ud af, at jeg stadig holder alt for meget af fodbold og ikke er i stand til at slippe spillet, kom det med et forsigtigt smil på pressemødet i Parken.

- Jeg gør mig ikke nogen forestilling om bare at være en del af førsteholdet lige med det samme. Men jeg håber at kunne hjæpe de unge spillere noget og er her både for at lære fra mig og suge til mig, siger Poulsen, der kickstartede sin karriere i FC København inden det første udlandseventyr i Schalke 04.

Når man ydermere har spillet i klubber som Liverpool, Sevilla, Juventus og Ajax Amsterdam kan det se meget usexet ud at skulle til Slagelse eller Hobro for at spille i den danske Superliga. Men for Poulsen er destinationen ikke nær så vigtig som processen.

- Tre point i Hobro er lige så gode som tre point i Dortmund. Når man sidder i spillerbussen på vej hjem fra en kamp er det underordnet, hvem man har spillet imod, fastslår Christian Poulsen, som blev kontaktet af Ståle Solbakken tilbage i januar måned.