Christian Eriksen vil boykotte Sveriges EM-kampe

Tottenham-stjernen vil ikke pine sig selv ved at se Sverige, Portugal og Albaniens kampe på tv under EM.

Christian Eriksen og Lucas Andersen ved træning landsholdets afrejse til Japan. Når EM-slutrunden snart begynder, vil Eriksen helst ikke se kampe med de nationer, som ødelagde Danmarks EM-chancer. Scanpix/Anders Kjærbye Fold sammen
Læs mere

Mens næsten halvdelen af de europæiske fodboldlandshold forbereder sig til EM, så opholder det danske landshold sig i Japan.

Her tager Christian Eriksen og holdkammeraterne fredag hul på Kirin Cup mod Bosnien.

- Det er ikke så sjovt at tænke på, men på den anden side er det måske meget godt at komme så langt væk som muligt, så man ikke sidder i det, siger Christian Eriksen.

- Jeg regner med, at jeg skal se nogle gode EM-kampe, som måske byder på noget spænding. Der er kampe, jeg skal se, og så er der andre, jeg ikke skal se.

- For os på det danske landshold handler det om at komme i gang med at forberede os bedst muligt på VM-kvalifikationen, og det er derfor vi er i Japan, siger Tottenham-spilleren.

Der er specielt tre hold, som Eriksen ikke vil følge på tv under EM, der begynder i næste weekend.

- Portugal, Albanien og Sverige skal jeg ikke se, nærmest flyver det ud af Eriksen.

Portugal og Albanien sluttede foran danskerne i kvalifikationen til EM, mens Sverige med Zlatan Ibrahimovic i spidsen slog Danmark i playoff.

- Det sidder ikke så dybt mere, og det er måske mest for sjov, at jeg siger det.

- I begyndelsen var det svært. Det var hårdt at ryge ud, men det er et stykke tid siden, og nu fokuserer vi på fremtiden, siger midtbanespilleren.

Kirin Cup i Japan fungerer som en del af forberedelsen til VM-kvalifikationen, der begynder til efteråret mod Armenien.

Danmark møder fredag morgen klokken ni dansk tid Bosnien i Nagoya, mens enten Japan eller Bulgarien venter i finalen eller bronzekampen på tirsdag i Osaka.

 

 

/ritzau/