Christian Eriksen topper flere Premier League-statistikker

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christian Eriksens kampafgørende scoringer er ved at blive til en vane i Tottenhams kampe i denne sæson. Og faktisk viser statistikkerne, at danskeren er endnu vigtigere end Gareth Bale var for de hvidblusede fra London.

Eriksens bedrifter minder om Gareth Bales kampvindende præstationer i hans sidste sæson på White Hart Lane i 2012/13 - især taget i betragtning, at begge spillere er fremragende til at sparke frispark.

Ret beset skal det nævnes, at spillere som Hugo Lloris og Harry Kane også har leverede nogle enestående præstationer, så Tottenham er ikke på samme måde en enmandshær, som de ofte blev beskyldt for, mens Gareth Bale var i klubben.

Men Eriksen har i indeværende sæson sikret så mange sejre, at man kan spørge sig selv, om Eriksen i virkeligheden er mere vigtig for Tottenham, end Gareth Bale var i 2012/13.

Eriksen har vundet flere point for sit hold end nogen anden Premier League-spiller, men hans holdkammerat Harry Kane er lige efter ham. Dette er naturligvis et bevis på, at Tottenham ikke er nogen enmandshær, og uden de to unge profiler ville Tottenham have hentet hele 25 point færre end de 37 point, de har nu.

Harry Kane står for 12 af pointene, mens Eriksen har sikret klubben de resterende 13. Det vil sige, at Eriksen har sikret 35 procent af Tottenhams point i denne sæson.

Til sammenligning sikrede Gareth Bale 24 point ud af Tottenhams total på 72 point i hans sidste sæson i klubben. Det betyder, at Bale sikrede 33 procent af klubbens point - altså to procentpoint færre end Eriksen.

Det er naturligvis en unfair sammenligning, da sæsonen ikke er færdig endnu, men indtil videre ser det ud til, at Eriksen er vigtigere for Tottenham, end Gareth Bale var dengang.

Eriksen topper også listen med mål scoret inden for de sidste ti minutter af kampen - dog på en delt førsteplads med Manchester Citys Sergio Aguero og Arsenals Alexis Sanchez.

De har alle scoret tre mål, og til sammenligning scorede Gareth Bale fem mål inden for de sidste ti minutter i 2012/13-sæsonen. Men på dette stadie af sæsonen havde han blot lavet et enkelt, så hvis Eriksen fortsætter sin stime, så vil han formentlig overgå Gareth Bale ved slutningen af sæsonen.