Christian Eriksen om DBU-konflikt: »Det er i virkeligheden rigtig ubehageligt at høre på«

Det er uretfærdigt, når DBU beskylder spillerne for ikke at tænke på andre end sig selv, siger Eriksen.

Christian Eriksen mener, at DBU fremstiller landsholdets spillere urimeligt. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Konflikten mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og spillerne på det danske herrelandshold brød i weekenden ud i lys lue.

Først indstillede DBU forhandlingerne om en ny landsholdsaftale, så tilbød spillerne at forlænge den tidligere aftale, men det afviste DBU og tog spillernes tilbud som en afbud til denne uges to landskampe.

Mandag tager en af Danmarks største fodboldprofiler, Christian Eriksen, bladet fra munden.

Tottenham-spilleren synes, at det er uretfærdigt, at DBU har antydet, at spillerne kun tænker på sig selv og deres pengepung.

- Det er da os spillere, der hvert år spiller et kæmpestort millionoverskud hjem til DBU, siger Eriksen til Ekstra Bladet.

- DBU fortæller gerne i medierne, at nu skal vi også se på sammenhold, fællesskab og solidaritet - som om vi er helt ligeglade med helheden. Er det ikke det, vi gør, når vi altid med stort humør stiller til eksempelvis DBUs arrangementer med børn. Som når jeg er hjemme i min barndomsklub og spille fodbold med børnene.

- Det er ikke rimeligt eller fair at beskylde os for ikke at tænke på andre end os selv. Det er i virkeligheden rigtig ubehageligt at høre på.

Danmark skal efter planen spille to landskampe i denne uge. Onsdag mod Slovakiet og søndag mod Wales.

/ritzau/