Christian Eriksen gøres til skurk i Tottenham-krise

En række engelske medier kritiserer danskeren efter nederlaget til Bayer Leverkusen i Champions League.

Christian Eriksen er efter et par gode sæsoner kommet i modvind i England. Reuters/Dylan Martinez Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

London. Christian Eriksen er kommet under pres i England.

Medier, fans og Tottenhams manager, Mauricio Pochettino, er ude med kritik og løftede pegefingre mod danskeren efter en række glansløse og uskarpe præstationer på det seneste.

Som sådan risikerer det danske landsholds playmaker at møde op med kraftig modvind i håret, når Kasakhstan er modstanderen i VM-kvalifikationen 11. november.

Senest får Christian Eriksen på puklen for sin indsats i Tottenhams 0-1-nederlag til Bayer Leverkusen på hjemmebane i Champions League onsdag aften.

ESPN giver Christian Eriksen bundkarakteren 3 og vurderer ham dermed som den dårligste Tottenham-spiller i kampen.

- Pochettinos ur må tikke i forhold til den danske midtbanespiller efter endnu en bleg indsats. Han skabte næsten ingenting og viste svag vilje til at gøre andet end at undgå en tackling, skriver ESPN.

Sky Sportseksperten Paul Walsh mener, at Christian Eriksen ikke var i nærheden af sit niveau.

- Han er normalt meget på bolden og får ting til at ske med sine gode afleveringer, men hans pasninger var helt på afveje, lyder det.

Også The Mirror konstaterer, at danskeren "forærede boldbesiddelsen væk med sine fejlafleveringer", og ifølge Mail Online var Christian Eriksen ikke den kreative kraft, han kan være.

Også nogle af klubbens fans lufter i stor stil deres frustrationer over danskerens spil på de sociale medier.

I sæsonens hidtil 14 kampe har Christian Eriksen scoret to mål og lavet tre assister. Han har hverken scoret i Champions League eller Premier League.

Efter den seneste kamp i Premier League (1-1 mod Leicester) løftede manager Mauricio Pochettino pegefingeren.

- Jeg tror, at Christian i dag havde flere skud end nogen anden spiller, men der manglede determination til at score.

- Sådan er fodbold. Det handler om at tro på det og ikke kun spille godt, men også være aggressiv, sagde manageren efter søndages kamp ifølge avisen Evening Standard.

Christian Eriksen får dog langt fra alene kritikken for Tottenhams resultatmæssige krise, som nu rummer seks kampe i træk uden sejr.

Det meste af holdet står for skud.

- De lignede en bunke fremmede på banen, uden sammenhængskraft, tordner for eksempel den tidligere topspiller Rio Ferdinand.

Tottenham spiller på søndag lokalopgør ude mod Arsenal i Premier League, før turen for Eriksen går hjem til Danmark til VM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan og efterfølgende venskabskamp i Tjekkiet.

/ritzau/