Christian Eriksen er blevet dobbelt så dyr

Christan Eriksens værdi er fordoblet siden skiftet til Tottenham, mener flere internationale agenter. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske har den 4. marts 2016 trukket denne artikel tilbage, idet den i strid med de etiske regler indeholder et navn på kilde, som vi formoder er opdigtet, eller på en kilde, som har afvist eller ikke erindrer at have udtalt sig til journalisten Michael Qureshi. Berlingske beklager.

Christian Eriksens værdi er eksploderet til over 200 mio. kr. Det vurderer flere agenter.

På det sociale medie Twitter løber en enkelt statistik hurtigere end en steppebrand.

Med et billede af Christian Eriksen og Mesut Özil sammenligner man de to sommerindkøbs statistikker her med blot fem kampe tilbage af Premier League-sæsonen.

Christian Eriksen. Ni mål, otte assist. Pris. 11 millioner pund (ca. 100 mio. kr.).

Mesut Özil. Fem mål. 10 assist. Pris. 42,5 millioner pund (ca. 385 mio. kr.).

Prisforskellen på Tottenhams danske indkøb og Arsenals tyske indkøb fra Real Madrid er markant i betragtning af deres respektive debutsæsoner i England. For Özil startede som lyn og torden, men falmede siden og har desuden været en del skadet, mens Christian Eriksen i den grad har stemplet ind i Premier League. Men Eriksens markedsværdi er også eksploderet i takt med succesen på et ellers svingende Tottenham-hold.

BT har talt med tre topagenter på det internationale marked, der vurderer, at Eriksens værdi som minimum er fordoblet på blot otte måneder. Så hvis en større klub skulle byde på Christian Eriksen til sommer, skal de altså mindst hoste op med 200 mio. kr.

- Hvis du gør det så godt som Eriksen i din debutsæson i Premier League, kommer du automatisk op på en højere hylde. Nu er det pludselig de største klubber i Europa, der kigger på ham, og Tottenham er berygtede for at tjene mest muligt på deres spillere. De er dygtige købmænd, siger agenten Joaquin Macanas, der har Barcelona-duoen Dani Alves og Sergio Busquets i folden. Topagenten Ernesto Bronzetti, der ofte bistår Real Madrid i at hente spillere uden for det spanske marked, sammenligner Christian Eriksen med Luka Modric. Tottenham hentede kroaten i Dinamo Zagreb for 150 mio. kr. og solgte ham til Real Madrid fire år senere for 300 mio. kr.

- Selvfølgelig er Eriksen allerede nu meget mere værd, end hvad Tottenham betalte for ham i sommer. Andre af Tottenhams nyindkøb har haft tilvænningsproblemer, men han er gledet fint ind og har gjort opmærksom på sig selv, forklarer Ernesto Bronzetti.

- Vi skal se ham levere stabilt over flere sæsoner, og han skal være den bedste for Tottenham i alle kampene. Men på sigt har han samme potentiale som Modric, som er samme tekniske og intelligente type, vurderer Bronzetti.

Landstræner Morten Olsen sammenligner Eriksen med et par hollandske stjerner.

- Hvis man isoleret kigger på Eriksen nu i en alder af 22 år, er han længere fremme, end hvad van der Vaart og Wesley Sneijder var på samme tidspunkt i deres karrierer. Man kan godt sammenligne dem, da de selv kom fra Ajax og hollandsk fodbold, forklarer Morten Olsen.