Chris Froome efter sejr: Contador giver aldrig op

Sky-kaptajnen forventer modstand fra Alberto Contador på de resterende etaper i Critérium du Dauphiné.

Chris Froome fører i det samlede klassement efter sin sejr på 5. etape fredag i Critérium du Dauphiné. (Arkivfoto). Reuters/Eric Gaillard
Læs mere
Fold sammen

Critérium du Dauphiné kunne godt ligne et afgjort cykelløb fredag, men sådan ser dagens etapevinder Chris Froome slet ikke på de kommende dage i løbet.

- Jeg ved fra tidligere erfaringer, at han (Alberto Contador, red.) aldrig giver op. Vi får at se, hvad han har til i morgen. Der er stadig en hård etape i morgen, så jeg har ikke vundet Dauphiné-løbet endnu, siger Chris Froome (Sky) ifølge cyclingnews.com.

Fredag satte Froome Tinkoff-kaptajnen på plads på den sidste stigning på 5. etape. Her kunne Alberto Contador ikke følge Froome på de sidste kilometer af den sidste stigning op mod målbyen Vaujany.

Efter en etape på 140 kilometer kunne Chris Froome derfor køre over målstregen som etapevinder foran Richie Porte (BMC), og han tog samtidig løbets førertrøje fra Alberto Contador.

Critérium du Dauphiné fungerer som et af de sidste opvarmningsløb til sommerens Tour de France, hvor det også forventes, at Froome og Contador igen vil krydse klinger, og sejren kommer derfor på et godt tidspunkt for Sky-kaptajnen.

- Det var en fantastisk følelse.

- Det er altid godt at vinde et løb før Tour de France. Holdet kørte godt og tog mig til den sidste stigning i den bedste position.

- De satte det perfekt op, men jeg forventede ikke at tage tid på Alberto Contador på så kort en stigning, siger Froome.

I den samlede stilling har Sky-kaptajnen syv sekunder ned til Richie Porte på andenpladsen, mens Alberto Contador på tredjepladsen er 27 sekunder efter Froome.

Der resterer to etaper, som køres lørdag og søndag, hvor rytteren igen prøver kræfter med bjergene.

/ritzau/