Chelseas midtbanekriger løber med titlen som årets spiller

N'Golo Kante er blevet kåret som årets spiller i Premier League af den britiske spillerforening PFA.

Antonio Conte krammer sin franske midtbanedynamo, efter at holdet har kvalificeret sig til finalen i FA Cuppen. Det skete lørdag efter en sejr på 4-2 over Tottenham. Scanpix/Adrian Dennis Fold sammen
Læs mere

Chelseas franske midtbanedynamo N'Golo Kante er blevet kåret som sæsonens bedste spiller i den engelske Premier League.

Det er den engelske spillerforening PFA (Professional Footballers Association, red.), der står bag den prestigefulde kåring.

Den 26-årige midtbanekriger har igen i denne sæson været fantastisk for sin klub, Chelsea, der aktuelt ligger først i Premier League og er favorit til at løbe med mesterskabet.

Kante kom til klubben fra sidste års mestre, Leicester, hvor han ligeledes spillede en afgørende rolle i klubbens sensationelle mesterskab.

Også i sidste sæson var Kante med i opløbet om at løbe med titlen, hvor seks spillere var nomineret.

I år var Eden Hazard fra Chelsea, Harry Kane fra Tottenham, Zlatan Ibrahimovic fra Manchester United, Romelu Lukaku fra Everton og Alexis Sánchez fra Arsenal ligeledes nomineret.

Mens de andre nominerede typisk er kendetegnet for deres mange mål, så har Kante formået at binde Chelsea-holdet sammen fra sin position på den defensive midtbane.

Mens franskmanden kun har scoret en enkelt gang og lavet én assist, så er han noteret for 110 succesfulde tacklinger og 72 bolderobringer.

Kante kom til Leicester forud for sidste sæson, hvor klubben angiveligt betalte franske Caen omkring 75 millioner kroner for franskmandens underskrift.

Da han forud for denne sæson skiftede den blå Leicester-trøje ud med en blå Chelsea-trøje, var prisen 265 millioner kroner.

/ritzau/