Chelsea-topscorer får tre spilledages karantæne

Diego Costa må tre dage i skammekrogen, da han er blevet dømt for voldelig adfærd i midtugekampen mod Liverpool.
Læs mere
Fold sammen

Chelseas topscorer Diego Costa må sidde over i lørdagens topkamp mod Manchester City, da han har fået tre spilledages karantæne for voldelig adfærd.

Den spanske landsholdsangriber kom under FAs søgelys efter midtugens Carling Cup-kamp mod Liverpool, da han på et tidspunkt trådte på Emre Cans arm. Dommeren så ikke episoden under kampen, og Costa er derfor blevet straffet på baggrund af videomateriale.

Chelsea appellerede i første omgang dommen, og den kom derfor for en uafhængig komité. Men appellen bar ikke frugt, og Chelsea-manager José Mourinho må derfor se bort fra sin topscorer i den vigtige topkamp.

På trods af karantænen er det Manchester City, der er under størst pres i kampen, da de i skrivende stund har fem point færre end Chelsea på førstepladsen. Et nederlag til City vil derfor betyde, at Chelsea får et forspring på otte point. Et forspring, som City i så fald kun vil have 15 kampe til at hente.

José Mourinho valgte at boykotte fredagens pressemøde forud for kampen, som følge af Costa-dommen. Det er i strid med reglerne, der foreskriver, at en manager skal stille op til pressemøde før og efter en kamp.

Kampen mellem Chelsea og Manchester City spilles lørdag aften klokken 18.30 dansk tid.