Chelsea sørgede for pres på Manchester City

Diego Costa fejrer sin scoring til 2-0 sammen med sin brasilianske semi-landsmand Willian  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formstærke West Ham var reelt chanceløse mod veloplagte Chelsea, der dominerede stort og vandt fortjent med 2-0.

Hvis man vil være engelsk mester er det selvsagt nødvendigt at slå til på de store point i kampene mod de mest direkte rivaler. Men fundamentet bliver reelt støbt i de kampe, hvor risikoen for at tabe point mod Premier Leagues solide, fysisk robuste hold altid er nærliggende.

Chelsea viste i sidste kamp før jul, at man har muskelmasse nok til at holde skansen mod et hold som Stoke, der blev besejret 2-0 på eget græs. Og for ligesom at understrege det indlysende, gentog José Mourinhos mandskab bedriften på den traditionsrige Boxing Day, da West Ham blev slået med 2-0.

Formstærke West Ham gik ellers til opgøret på Stamford Bridge i bevidstheden om, at man tilhører subtoppen i den bedste engelske række. Men Chelsea viste fra første fløjt, at man er bedre både teknisk, taktisk og såmænd også fysisk.

Når en mand som garderhusar-monsteret Andy Carroll blot vinder tre ud af ni hovedstødsdueller i de første 45 minutter, er det skriften på væggen for et hold som West Ham. Og Chelsea kom da også foran, da Diego Costa på et hjørnespark steg til vejrs og dirigerede bolden ned for fødderne af John Terry, der kom på scoringstavlen for anden kamp på stribe.

»Vi spillede godt, og da vi kon foran, havde vi kampen under kontrol. Alle kan se, vi er gode, og hvis vi kan fortsætte på den måde, bliver det svært for de andre. Men det er vigtigt, at vi forholde os rolige og fortsætter med det, vi er gode til. Jeg ser en ægte »sult« i det her hold,« lød det efter lokalopgøret fra José Mourinho, som stadig har til gode at tabe et London-derby.

Det blåklædte London-mandskab, der i fjor måtte nøjes med 0-0 på cirka samme tidspunkt, skabte masser af chancer. Både Willian, Hazard og Fabregas støbte kugler i massevis. Alligevel måtte hjemmepublikummet vente til det 62. minut, inden Diego Costa fik lukket kampen med 2-0 målet.

Den brasiliansk-fødte spanier kom let til sit mål, da den tidligere FCM-midtstopper Winston Reid sammen med to West Ham-kolleger blev snydt af en sparkefinte, der normalt ikke er gangbar på et niveau over U17.

Med sejren i lørdagens tidligere sørgede Chelsea for dels at bringe sig seks point i front, dels at lægge en presball på de regerende mestre fra Manchester City, der senere på 2. juledag stod overfor overfor West Bromwich.