Chelsea øger i toppen trods pointtab på Turf Moor

Med 1-1 i udekampen mod Burnley fører Chelsea nu Premier League med ti point ned til nummer to.

Læs mere
Fold sammen

1-1 i søndagens udekamp mod midterholdet Burnley var ikke optimalt, men alligevel nok for Chelsea til at øge forspringet i toppen af Premier League.

Da rækkens nummer to, Tottenham, tabte hos Liverpool lørdag, betyder Chelseas ene point på Turf Moor nemlig, at manager Antonio Contes mandskab nu fører Premier League med ti point.

Pedro gav gæsterne fra Chelsea en drømmestart med sin scoring efter syv minutter, hvor han afsluttede et knivskarpt kontraangreb med at skære ind i feltet og passere Burnley-målmand Tom Heaton.

Men Burnley var bestemt ikke slået, og efter 24 minutter klaskede nyindkøbte Robbie Brady bolden op i krydset direkte på frispark til 1-1.

Udligningen blev indledning til en stærk Burnley-periode, hvor kun en stor redning af Chelsea-målmand Thibaut Courtois forhindrede ekstatisk jubel blandt de undertippede værters fans.

Frem til pausen var kampbilledet sat med Burnley som den aggressive part og Chelsea konstant lurende på hurtige omstillinger.

Få minutter inde i anden halvleg var rollerne dog byttet om, da Burnley slog kontra.

Andre Gray fik bolden serveret på et sølvfad i feltet, men han forivrede sig og afsluttede for tidligt og svagt på Courtois.

Chelsea spillede ikke specielt godt, og de normalt så farlige Eden Hazard og Diego Costa havde en af de dage, hvor beslutningerne og modstandernes forudseenhed tippede til den forkerte side.

Derfor manglede der bid i det pres, som Chelsea indledte efter pausen, hvor Burnley pakkede sig mere og mere, og kampen derfor var uden den underholdning, som kendetegnede første halvleg.

Men det ændrede ikke på, at tilskuerne på Turf Moor udstødte et jubelbrøl, da kampen blev fløjtet af.

/ritzau/