Chelsea med kvaler

Oven på en halvsløj sæson og et nederlag til United i Community Shield melder Chelsea-træner Jose Mourinho ud, at klubben vil vinde alt. Chelsea er nu plaget af skader og bøvl, hvad angår Lampards kontrakt.

Selv med russer-ejer Roman Abramovichs mange millioner af alskens valuta i ryggen kan fodboldlivet til tider vise sig fra en mørkere side. Som det er tilfældet i skrivende stund, hvor Chelsea ej ved, om klubben råder over Ashley Cole, Didier Drogba, John Terry, Michael Essien, Arjen Robben og Andrej Shevchenko, når Premier League-bolden skydes i gang.

Førnævnte stjernerække af aktører er nemlig skadede i større eller mindre omfang, hvilket Birmingham til fulde agter at lukrere på i morgendagens sæsonåbning på Stamford Bridge.

Hvorom alting er, bør de blåblusede fra Englands næststørste by nu ikke kunne true Jose Mourinhos mandskab, hvis altså Chelsea skal tages seriøst i kampen om det nationale mesterskab, FA Cuppen, Liga Cuppen, Champions League og alt det andet, fodboldkalenderen bringer.

Sidste sæson blev akkurat hevet op på et acceptabelt niveau, da angriberen Didier Drogba i kamp nummer et på det nye Wembley scorede matchvindermålet i FA Cup-finalen mod Manchester United.

Hvilken triumf også er medvirkende til, at der trods alt hersker nogenlunde varm luft mellem Roman Abramovich og Jose Mourinho, den portugisiske træner, der ønsker at vinde rub og stub i 2007-2008.

»Og jeg ønsker mere end det. Jeg håber, at vi i denne sæson tilfører spillet flere ting, en anden attitude,« siger Jose Mourinho til Chelseas egen TV-kanal og sigter blandt andet på fløjspillet, som øjensynligt vil danne udgangspunktet for storoffensiven.

Hvor eksempelvis nyindkøbte Florent Malouda er tiltænkt at skabe uforudsigelig ravage ved sidelinierne, holder rutinerede Frank Lampard skansen centralt på midtbanen. Om end Lampard i denne uge har fået bølgerne til at gå højt, idet landsholdsspillerens kontraktforhandlinger er sat i bero til efter sommerferien.

Til den tid resterer der kun et år af engagementet mellem Chelsea og Lampard, og så kører spekulationerne sgu på højtryk.

»Hver eneste gang, jeg har snakket med ledelsen, har jeg udtrykt et stort ønske om at blive. Men ulykkeligvis er der problemer. Forhandlingerne har varet ved længe, men nu hvor sæsonen er i gang, fokuserer jeg på fodbolden. Min intention er, at jeg bliver i Chelsea for resten af karrieren så simpelt er det,« siger 29-årige Frank Lampard, der ifølge engelske medier tjener godt 105.000 pund om ugen.

Rent faktisk er Frank Lampard blevet så attraktiv en vare, at han forleden lancerede sin egen TV-kanal. Eller Frank TV om man vil.

Zap, zap. Frank TV viser Lampards »levende« dagbog og »kampaction« fra Stamford Bridge.

Dér hvor Birmingham højst sandsynligt uagtet Chelsea kvaler ender som kanonføde i morgen.