Champagneprop i øjet koster etapevinder resten af Giroen

En uheldig hændelse med en flaske champagne betyder nu, at Biniam Girmay trækker sig fra Giro d'Italia.

 
Biniam Girmay, tirsdagens etapevinder i Giro d'Italia, trækker sig fra resten af det italienske cykelløb. Video: Intermarché-Wanty-Gobert Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Biniam Girmay, tirsdagens etapevinder i Giro d'Italia, trækker sig fra resten af det italienske cykelløb med en skade i det ene øje.

Det skyldes, at Wanty-rytteren fik en champagneprop i øjet i forbindelse med sejrsceremonien efter tirsdagens 10. etape. Det oplyser han onsdag i en video på holdets hjemmeside.

22-årige Biniam Girmay fra Eritrea skrev historie, da han blev den første sorte afrikanske cykelrytter til at vinde en individuel etape i en grand tour.

Det skulle fejres på behørig vis med en stor flaske champagne. Det gik dog helt galt for Biniam Girmay, som stillede champagnen på scenegulvet, mens han lænede sig ind over flasken og skruede løs på korkproppen.

Lige pludselig gik proppen og røg med stor fart op og ramte Biniam Girmay i det venstre øje fra tæt hold.

Med tydelige smerter i øjet lykkedes det rytteren at sprøjte med champagne og lade sig hylde. Han blinkede meget og tog sig til øjet undervejs.

Kort efter blev han kørt på hospitalet i Jesi, inden han var med til en fest sammen med resten af holdet i kystbyen Riccione tirsdag aften.

»Jeg var lidt ked af det, der skete med champagnen, men da jeg kom tilbage til hotellet fra hospitalet, var alle på holdet super glade.«

»Det ser okay ud, men jeg fortsætter ikke i løbet, fordi mit øje har brug for ro. Nu ser jeg frem til resten af sæsonen. Vi ses snart,« siger Biniam Girmay i en video, der er bragt på holdets profil på Twitter.

/ritzau/