Celtics vinder tiende sejr på stribe i klassisk NBA-opgør

Boston Celtics fortsætter sin imponerende sæsonstart i NBA med sejr på 107-96 over LA Lakers.

Boston Celtics Kyrie Irving (i grønt) vinker til en holdkammerat. I forgrunden ses Los Angeles Lakers' Lonzo Ball under kampen mellem de to storhold. Scanpix/Tim Bradbury Fold sammen
Læs mere

Boston. I årtier er forholdet mellem Boston Celtics og Los Angeles Lakers blevet betegnet som den største rivalisering i verdens bedste basketball-liga, NBA.

Natten til torsdag dansk tid vandt Boston Celtics det seneste opgør mellem de to storklubber med 107-96 hjemme i TD Garden.

Sejren var nummer ti i streg for Boston Celtics i årets udgave af NBA. Holdet topper Eastern Conference med ti sejre og to nederlag.

I Western Conference har LA Lakers fem sejre og seks nederlag. Det placerer holdet på en delt 11.-plads.

Aron Baynes blev topscorer for hjemmeholdet med 21 point, men igen var det stjernen Kyrie Irving, der stjal billedet i store dele af kampen.

Irving stod for 19 point, seks rebounds og fem assister i kampen, hvor han med vævre driblinger og vovede pasninger flere gange drev gæk med Lakers' forsvar.

Blandt dem, der blev sat til vægs af Kyrie Irving, var udeholdets Lonzo Ball.

Førsteårsspilleren fra LA Lakers var udset til at blive en af de bærende kræfter for holdet, da han blev valgt som nummer to i den såkaldte draft, hvor holdene vælger de bedste spillere fra college, inden sæsonen.

Men 20-årige Ball har slet ikke fået fodfæste endnu, og han sluttede kampen mod Boston med ni point, seks assister og fem rebounds.

Boston Celtics og LA Lakers er de to hold, der har mødt hinanden i en NBA-finale flest gange. I 1960'erne dominerede de to hold den amerikanske liga, hvor de mødtes i seks finaler.

I 1980'erne opblussede rivaliseringen igen, da Celtics' Larry Bird og Lakers' Magic Johnson tryllebandt amerikanerne.

De to hold er også de to mest succesfulde i NBA. Celtics har vundet 17 mesterskaber, mens Lakers har 16.

Den seneste NBA-finale mellem de to hold var i 2010. Her vandt LA Lakers 4-3 i kampe.

/ritzau/