Celtics fortsætter vild stime med sejr over NBA-mestrene

Boston Celtics har vundet 14 kampe i træk, efter at holdet natten til fredag slog Golden State Warriors.

Kyrie Irving bidrog med 16 point, da Boston Celtics slog Golden State Warriors. Scanpix/Maddie Meyer
Læs mere
Fold sammen

Boston Celtics formåede natten til fredag at holde liv i en imponerende stime af sejre i verdens bedste basketball-liga, NBA.

Med en hjemmesejr på 92-88 over NBA-mestrene fra Golden State Warriors tog Celtics-mandskabet således sin 14. sejr i træk.

Dermed udbygger holdet sin føring i Eastern Conference, som Celtics nu fører med 14 sejre og to nederlag indtil videre. Warriors ligger i toppen af Western Conference med 11 sejre og fire nederlag.

Natten til fredag var der på forhånd lagt op til et spændende kamp mellem de to mest formstærke mandskaber i NBA.

Og undervejs lignede det flere gange, at Warriors, der inden kampen havde vundet syv kampe i træk, ville trække det længste strå.

Et par mindre comebacks af værterne betød dog, at stillingen var helt lige, da kampen skulle afgøres i fjerde quarter.

Stillingen var 88-88 med lidt over et minut tilbage.

Og her var det så Celtics' helt store profil i den indeværende sæson, Kyrie Irving, der tog ansvar. Han fik tilkæmpet sig to straffekast, som han begge sendte i kurven til en føring på 90-88.

På de efterfølgende angreb formåede Warriors ikke at score, og til sidst var Celtics' 19-årige førsteårsspiller, Jayson Tatum, iskold, da han scorede på to straffekast og gjorde det til slutresultatet 92-88.

Jaylen Brown blev hjemmeholdets topscorer med 22 point, mens Kevin Durant blev noteret for 24 point for Warriors. Warriors-stjernen Stephen Curry havde en stille dag på kontoret og måtte nøjes med seks point.

/ritzau/