Celtic lider første liganederlag i 585 dage

Celtic tabte søndag 0-4 ude til Hearts. Det var klubbens første nederlag til et skotsk hold i halvandet år.

Celtic tabte søndag for første gang i mere end halvandet år til et skotsk hold. Billedet her er fra 0-1-nederlaget mod Anderlecht i sidste uge. Scanpix/Lee Smith Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter 69 kampe som ubesejret i den skotske Premier League og i den skotske pokalturnering gik Celtic-spillerne søndag fra banen som tabere.

Hele 0-4 tabte det forsvarende mesterhold ude til midterholdet Hearts. Det var Celtics første nederlag mod et skotsk hold siden 11. maj 2016 - det er 585 dage siden.

Dermed var det også manager Brendan Rodgers' første nederlag til et andet skotsk hold, da han først kom til Celtic i sommeren 2016.

0-4-afklapsningen var samtidig holdets største nederlag til et andet skotsk hold i mere end syv og et halvt år.

Celtic-lejren kan ikke pege på et reservehold som årsag til det klare nederlag, for holdet stillede op i stort set stærkeste opstilling.

Danske Erik Sviatchenko var ikke en del af Celtics trup. Han har på grund af skader ikke været på banen for skotterne siden begyndelsen af august.

I slutningen af november fik han to pladser på bænken, men siden har han ikke været en del af klubbens kamptrup.

Celtics 69 kampe uden nederlag til andre skotske hold er britisk rekord. Klubben var selv indehaver af den gamle rekord, som stod i 100 år, indtil Celtic med den ubesejrede kamp nummer 63 slog rekorden tilbage i november.

Efter søndagens uventede ydmygelse har Celtic blot to point ned til Aberdeen, der ligger på andenpladsen i den skotske Premier League. Celtic har dog spillet en kamp færre end rivalen.

/ritzau/