CAS frifinder 28 russere helt efter IOC-dopingkarantæne

Sportsdomstolen CAS går imod IOC-beslutning. 28 russiske atleter får igen godkendt deres resultater fra Sotji.

Sportsdomstolen CAS går imod IOC-beslutning. 28 russiske atleter får igen godkendt deres resultater fra Sotji. Fold sammen
Læs mere
Foto: Matt Dunham

Den Internationale Sportsdomstol (CAS) har ophævet 28 russeres livstidskarantæne fra OL, og deres resultater fra vinter-OL i Sotji i 2014 er ikke længere annulleret.

Det meddeler CAS på sin hjemmeside.

Dermed går CAS direkte imod Den Internationale Olympiske Komités (IOC) beslutning om udelukkelse og fratagelse af resultater, som de russiske atleter havde appelleret.

Blandt de atleter, der har fået ophævet karantænen, er store navne som langrendsløberne Aleksandr Legkov og Maksim Vylegzjanin.

De to russere snuppede henholdsvis guld og sølv i 50 kilometer fri stil i Sotji.

De var også med til at vinde sølv med Ruslands hold i 4x10 kilometer stafet, og Maksim Vylegzjanin hentede desuden sølv i holdsprint.

CAS meddeler også, at yderligere 11 russere delvist har fået medhold i deres appel.

De 11 atleter har også fået ophævet deres livstidskarantæne, mens CAS godkender IOC's øvrige sanktioner mod dem, herunder fratagelse af resultater fra OL i Sotji.

CAS har besluttet, at de 11 russere ikke får lov til at stille op ved det kommende vinter-OL i Pyeongchang, der begynder 9. februar.

IOC havde i alt idømt 43 russere livstidskarantæne fra OL.

42 havde appelleret afgørelsen, og 39 har altså nu fået deres sag afgjort.

CAS meddeler, at de tre resterende sager bliver afgjort senere.

Russisk idræt har de seneste år været ramt af en række dopingskandaler, som har resulteret i udelukkelse.

Blandt andet har Det Internationale Atletikforbund (IAAF) udelukket Rusland igennem en længere periode på grund af systematisk snyd.

/ritzau/