Caroline Wozniacki finaleklar i Stuttgart efter drama

Caroline Wozniacki var stærkt spillende, da hun efter knap tre timers intens tennis besejrede Simona Halep ved semifinalen i Stuttgarts WTA-turnering.
Læs mere
Fold sammen

Caroline Wozniacki ser virkelig ud til at have fundet storformen frem til grusbanesæsonen. Lørdag eftermiddag slog hun verdensrangslistens nummer tre, rumæneren Simona Halep, 7-5, 5-7, 6-2.

Sejren over den andenseedede rumæner var Wozniackis foreløbigt bedste skalp i denne sæson.

Dermed er danskeren klar til finalen ved WTA-turneringen Porsche Tennis Grand Prix i Stuttgart, hvor hun møder tyske Angelique Kerber, som i sin semifinale lørdag aften gjorde kort proces med amerikaneren Madison Brengle, 6-3, 6-1. Kerber har vundet fem ud af de ni gange, hvor hun mødt Wozniacki.

Den danske semifinalesejr kom i hus efter en nervepirrende tæt kamp mod en hårdt kæmpende Simona Halep, og Wozniackis måtte ud i fire matchbolde i tredje sæt, før sejren var en kendsgerning.

»Fysisk havde jeg det fint til sidst. Jeg synes, at det var en super kamp. Ved de første matchbolde var jeg måske lidt for passiv,« vurderede danskeren efter sin sejr ifølge det tyske nyhedsbureau SID.

Danskeren har en gang tidligere været i finalen i Stuttgart, men tilbage i 2011 blev hun slået af hjemmebanehåbet Julia Görges. Det er første gang siden 2011, at Wozniacki er i finalen i en turnering på grus på det her niveau. Hvis hun vinder finalen, venter der en præmiecheck på 100.000 euro eller knap 750.000 danske kroner.

Wozniacki vovede sig ofte frem på banen, også selv om det flere gange blev straffet af Halep. Undervejs slog danskeren 30 vindere mod Haleps 41. Til gengæld begik Wozniacki kun 26 uprovokerede fejl mod 47 i rumænerens statistik.

Halep var angiveligt plaget af en skade i låret, men det var svært at se på den hårdt fightende rumæner.

De to spillere havde tidligere mødt hinanden tre gange, og kun den første tilbage i 2012 havde Wozniacki trukket sig sejrrigt ud af kampen.

Men det var fra start af tydeligt, at Wozniacki havde planer om at ændre på den statistik. Danskeren spillede med sikkerhed og selvtillid, men hun måtte alligevel kæmpe hårdt for at holde sin serv, mens Halep kom noget nemmere til sine point i servepartierne. Men begge spillerne forsvarede deres serv, lige indtil Wozniacki brød ved stillingen 6-5 og dermed vandt sættet 7-5.

Andet sæt kom Halep flyvende ud og sikrede sig en 4-1 føring, inden danskeren kom i gang. Men Wozniacki kæmpede sig tilbage og kom op på 4-4. Alligevel var det Halep, som tog fat igen, brød Wozniacki og kørte sættet hjem 7-5.

Men i tredje sæt kom der endelig huller i rumænerens panser. Midtvejs i sættet begyndte hendes spil omsider at falde fra hinanden, og så spurtede den tidligere verdensetter ellers fra sin modstander. Wozniacki kom på 5-1 og havde tre matchbolde i eget serveparti, inden Halep brød hende og kom på 2-5. Men Wozniacki holdt hovedet koldt, brød tilbage og sikrede sig sejren efter næste tre timers tennis på meget højt niveau.