Carlsen giver op efter to træk og skaber nyt skakdrama

Skakstjernen Magnus Carlsen har endnu en gang tiltrukket sig stor opmærksomhed efter en kamp mod Hans Niemann.

Skakspilleren Magnus Carlsen opgav efter to træk mod Hans Niemann i mandagens duel. (Arkivfoto). Arun Sankar/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oslo. Der var enorm interesse for mandagens parti mellem skakspillerne Magnus Carlsen og Hans Niemann i årets syvende Champions Chess Tour-turnering.

Men festen fes lynhurtigt ud, da Magnus Carlsen valgte at give op efter blot to træk mod den 19-årige amerikaner.

- Det er fuldstændig uacceptabel opførsel at tabe med vilje. Det er det mest usportslige, som findes i konkurrenceverdenen, siger Jon Ludvig Hammer, der er skakekspert på norsk TV2.

Eksperten mener, at der kun kan være en fortolkning af Magnus Carlsens handling.

- Nu er al tvivl i hvert fald fejet af brættet. Magnus Carlsen mener, at Hans Niemann er en fusker og nægter at spille mod ham, vurderer Jon Ludvig Hammer.

Magnus Carlsens beslutning om at give op i mandagens parti kommer i kølvandet på en anden kontroversiel episode mellem de to duellanter.

For to uger siden trak Magnus Carlsen sig fra turneringen Sinquefield Cup, efter at nordmanden havde tabt til netop Hans Niemann.

Ved den lejlighed cirkulerede der rygter om, at Magnus Carlsen trak sig på grund af fusk fra amerikanerens side. Det er dog ikke blevet bekræftet.

Magnus Carlsen har ikke kommenteret, hvorfor han trak sig, men han lagde en video ud på Twitter af et interview med fodboldtræneren José Mourinho.

- Hvis jeg snakker, så havner jeg i store problemer. Store problemer. Og jeg ønsker ikke at få store problemer, sagde José Mourinho i videoen.

Hans Niemann har gentagne gange afvist, at han skulle have fusket i Sinquefield Cup i USA. Chefdommeren for turneringen har heller ikke fundet indikationer på urent spil.

I den igangværende turnering, der foregår digitalt, er Magnus Carlsen stadig med. Den norske verdensmester indledte søndag med tre sejre og en remis.

Magnus Carlsen spillede remis i sin første kamp mandag. Efter dysten mod Hans Niemann skal Magnus Carlsen efter planen i aktion to gange mere mandag aften.

/ritzau/