Cancellara dropper Post Danmark Rundt

Team CSCs Fabian Cancellara stiller ikke til start i årets Post Danmark Rundt og forsvarer dermed ikke sin samlede sejr fra sidste år.

Tilskuerne til årets Post Danmark Rundt må i starten af august spejde forgæves efter Team CSCs schweiziske tempokonge Fabian Cancellara.

Den forsvarende mester og tidligere indehaver af den gule trøje i dette års Tour de France har valgt ikke at stille til start i Thisted for i stedet at fokusere fuldt ud på at genvinde VM i enkeltstart. Sådan lyder i hvert fald de foreløbige meldinger til løbsarrangør og DCU-direktør Jesper Worre, der naturligt nok ærgrer sig over afbuddet.

»Vi har lavet en aftale med CSC med og uden Cancellara. CSC meldte egentlig ud, at han skulle køre, men i sidste uge, fik vi så at vide, at det skal han ikke alligevel. Og der kommer jo nok også en ændring i forhold til Stuart OGrady,« siger Jesper Worre.

I stedet stiller CSC med Nicki Sørensen, Kurt Asle Arvesen, Anders Lund, Michael Blaudzun, Matti Breschel, Juan José Haedo og Allan Johansen, og så står en plads altsååben efter OGradys voldsomme styrt i Tour de France.

Egentlig ville den plads tilfalde netop Cancellara, som nu står opført som førstereserve. Men det er næppe realistisk ifølge Team CSCs pressechef Brian Nygaard.

»Så vidt jeg ved, er den endelige trup ikke helt på plads endnu. Men som det ser ud nu, kører Cancellara ikke Post Danmark Rundt. Vi har selvfølgelig forståelse for, at han gerne vil forberede sig optimalt til VM i enkeltstart, som alt andet lige er vigtigere,« siger han.