Canadisk servekanon bomber sig i kvartfinalen

Milos Raonic er kvartfinaleklar i Australian Open efter sejr i fire sæt over Roberto Bautista Agut.

Canadas Milos Raonic er baseret på seedningerne favorit til at tage Australian Open-titlen i herresingle. Scanpix/Greg Wood Fold sammen
Læs mere

Den højest seedede i herrernes singlerække ved Australian Open hedder fortsat Milos Raonic, efter at både Andy Murray og Novak Djokovic er gledet ud.

Den tredjeseedede canadiske servekanon hamrede en regn af serveesser ned på spanieren Roberto Bautista Agut mandag, og det rakte til sejr på 7-6, 3-6, 6-4, 6-1 og en plads i kvartfinalen.

Raonic brød Bautista Agut ved første lejlighed i første sæt, men den lille spanier fik brudt tilbage senere.

Det sendte sættet ud i en tæt tiebreak, som canadieren vandt 8-6.

13.-seedede Bautista Agut kom flot tilbage og brød superserveren Raonic to gange i andet sæt, som blev spansk.

Herefter lykkedes det dog ikke igen Bautista Agut at bryde Raonic, som tog de to følgende sæt med cifrene 6-4 og 6-1.

Spillemæssigt var det meget lige i det meste af kampen, men den helt store forskel var serven.

Spanieren servede acceptabelt med ni serveesser og en førsteserveprocent på 69, men holdt op imod Raonic' 33 serveesser og en førsteserveprocent på 65 var Bautista Aguts statistikker ikke tilstrækkelige.

Canadieren, som endnu aldrig har vundet en grand slam-titel, møder i kvartfinalen vinderen af kampen mellem Rafael Nadal og Gaël Monfils.

Bulgareren Grigor Dimitrov er også i kvartfinalen efter en sejr på 2-6, 7-6, 6-2 og 6-1 over den usbekiske overraskelse Denis Istomin.

Istomin kom ellers godt fra start, men i slutningen af andet sæt fik han en skade i baglåret, som tydeligvis hæmmede ham i resten af kampen.

I damesingle slog femteseedede Karolína Plísková hjemmebanehåbet Daria Gavrilova med 6-3, 6-3, og dermed blev tjekken som den sidste klar til kvartfinalen.

/ritzau/