Canada fortsætter stime og styrer mod første VM i 36 år

Canadierne vandt for fjerde gang i træk i den nord- og mellemamerikanske VM-kvalifikation.

Topscorer Jonathan David jubler efter at have bragt Canada foran med 2-0 i Honduras. Delmer Martinez/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Historisk har der været langt mellem succesoplevelserne for Canadas fodboldlandshold, men der er tilsyneladende lysere tider på vej.

Efter en udesejr på 2-0 over Honduras natten til fredag holder canadierne sig på direkte kurs mod VM i Qatar.

Det er Canadas fjerde sejr i træk i den nord- og mellemamerikanske VM-kvalifikation, som holdet fører et point foran USA.

Sejren var ikke uventet. Honduras har store problemer i bunden af den otte hold store kvalifikationsgruppe og er uden sejr i ni kampe.

På hjemmebane i San Pedro Sula bragte honduranerne sig selv på glatis fra start, da Denil Maldonado lavede selvmål efter ti minutter.

Den canadiske angrebsprofil Jonathan David øgede til slutresultatet 2-0 19 minutter før tid. Det var Lille-forwardens 19. mål i 25 landskampe.

Landstræner John Herdman råder over et hold, der anses for Canadas bedste i mange år.

Sejren i Honduras blev sikret trods fravær af holdets største stjerne, Bayern Münchens hurtigløber Alphonso Davies. Han er for tiden ukampdygtig med en mild form for hjertemuskelbetændelse.

Til gengæld råder Herdman fortsat over den snart 39-årige eks-FCK'er Atiba Hutchinson, der spillede hele kampen på midtbanen.

De bedste tre hold i gruppen får en direkte billet til Qatar. Med fem spillerunder tilbage har Canada et forspring på fem point ned til fjerdepladsen, som Panama lige nu sidder på.

Natten til mandag venter et topopgør i gruppen, når Canada hjemme i Ontario tager imod USA.

Canada har ikke været med til VM siden 1986, hvor landet i Mexico deltog i det fineste selskab for foreløbig eneste gang. Ved den lejlighed tabte canadierne alle sine tre kampe uden at score.

/ritzau/