Camilla Martin ny verdensmester

Danske Camilla Martin blev søndag verdensmester i damesingle i badminton,

Camilla Martin besejrede kinesiske Dai Yun med 11-6, 6-11, 11-10.

Mens blæsten uden for rev et Dannebrogsflag ned, red Camilla Martin inden for stormen af og sikrede sig verdensmesterskabet i et drama mellem hjemmefavoritten og hendes mildt sagt jævnbyrdige udfordrer Dai Yun.

Otte dage efter Camilla Martins spektakulære sammenbrud og spinkle nederlag til Dai Yun i holdfinalen mod Kina lykkedes det den danske badmintonprinsesse at revanchere sig. Med den magrest mulige margin - 11-6, 6-11 og 11-10 i sidste sæt - vandt danskeren årets fineste finale.

Det tangerede ganske vist det skandaløse, da den 25-årige århusianer blev dansk badmintons første verdensmester i damesingle, siden Lene Køppen - lige så mørk, som Camilla er lys - erobrede den første officielle VM-titel i 1977.

Da Dai Yun var nået op på 10-10, fordi Camilla Martin lod en "god bold" falde til jorden - en chokerende udvikling efter dansk 10-3-føring få minutter tidligere - valgte den danske VM-finalist at spille "lige ud til 11" i stedet for som normalt at forlange ombolde til 13.

Det betød, at Dai Yun pludselig havde matchbold, men efter en lang slagudveksling med fin dansk taktik sendte den 21-årige kineser bolden i nettet, og det gentog sig på det følgende point, som var Camilla Martins matchbold.

Med éet var det hele afgjort - og begge finalister i chok. Camilla Martin smed ketsjeren, tog sig til hovedet og gik rundt som i trance, inden hun kunne sige tak for kampen.

Den mest overraskede var imidlertid Dai Yun, som troede at spillet bare skulle fortsætte fra 11-10.

Dommeren - Paisan Rangsisikitpo fra USA - havde ganske vist meddelt "straight to eleven", men tilsyneladende gik det ikke op for Dai Yun, og en stor del af de 5.500 tilskuere blev heller ikke klar over det, bl.a. fordi resultattavlen viste tre prikker.

"Jeg var absolut sikker på, at vi skulle spille til 13, og resultattavlen viste jo også tre ombolde," forklarede Dai Yun bagefter.

Hvorfor protesterede du ikke?, blev hun spurgt og svarede fair nok:

"Når man er blevet erklæret som taber, er der jo ikke noget at gøre. For resten kunne jeg jo have tabt alligevel, og jeg skal nok komme tilbage," tilføjede kineseren, der kun har vundet éen IBF Grand Prix turnering (Martin 16).

"Jeg ved ikke, om Dai Yun var i tvivl. Jeg troede, hun havde set min ene finger til dommeren, men jeg indrømmer, at hun så mærkelig ud, da jeg takkede for kampen," lyder Camilla Martins udlægning af de sidste dramatiske sekunder i den timelange VM-slutkamp. Ritzau