Byggenøl afskrækker ikke DHF

Selv om flere andre specialforbund beklager sig over manglende halkapacitet i Danmark, afholder det ikke DHF fra at søge VM i 2011.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) går imod strømmen af klynkende specialforbund, der kræver en stor multihal, før man vil binde an med at ansøge om internationale mesterskaber.

Således går DHF-formand Carsten Thybo fortsat med planer om at skulle arrangere håndbold-VM for herrer i 2011, selv om det stadig er uvist, om der til den tid er en hal, der kan rumme de påkrævede 10.000 tilskuere til finalekampene.

- Jeg er ikke bange for at lægge navn til en ansøgning, selv om der endnu ikke ligger et byggeklart og finansieret halprojekt på bordet. Vi ved, at der er byggerier undervejs flere steder i landet, og Messecenter Herning har også tilkendegivet, at man kan stille med en hal, der kan rumme det krævede antal tilskuere. Og endelig har vi Parken i baghånden, som også vil kunne indrettes, så det svarer til kravene, siger Thybo, der ud over at følge det danske håndboldlandshold under slutrunden i Tyskland også vil bruge tiden på at pleje de nødvendige forbindelser og snakke med de folk, der har indflydelse på beslutningen.

/ritzau/