Bundesliga-ekspert sammenligner Højbjerg med Laudrup

Der er næsten ingen grænser for hvor god Pierre Emile Højbjerg kan blive, lyder det fra Eurosports Bundesliga-ekspert Henrik Hvillum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bayern München-spilleren Pierre Emile Højbjerg kommer i selskab med spillere som Christian Eriksen, Michael og Brian Laudrup, hvis han får spilletid mod enten Ungarn eller Sverige i de kommende to venskabskampe. Det gør han fordi han ligesom dem kun var 18 år, da de fik debut på A-landsholdet.

Ifølge Henrik Hvillum, der er kommentator og Bundesliga-ekspert for Eurosport, passer Højbjerg godt ind i den gruppe.

- En sammenligning med spillere som Michael Laudrup og Eriksen er nærliggende. Han har et kæmpe talent og har udviklet sig meget i det sidste halve års tid, siger Henrik Hvillum.

Det er også blevet til en del mere spilletid i Bayern München, siden han debuterede for Bayern München som den yngste dansker nogensinde i Bundesligaen. I denne sæson er det blevet til ni førsteholdskampe for Højbjerg på det stjernespækkede hold.

- Han har særligt udviklet sig rent fysisk og modnet sig som spiller, forklarer Bundesliga-eksperten.

I det hele taget er Pierre Emile Højbjerg noget helt ekstraordinært i Henrik Hvillums øjne, der har fulgt den unge spiller hele sæsonen. Det er pladsen som central midtbanespiller, der ligger bedst til Højbjerg, lyder det. Men han kan også spille på flere forskellige pladser, blandt andet kant, hvilket er en stor force for Højbjerg, lyder det.

- Han er et guldæg for dansk fodbold. Hvis udviklingen går blødt opad, så bliver han en superstjerne. Jeg kan ikke pege på nogen, der har været som ham på positionen som central midtbanespiller de sidste mange år i dansk fodbold, siger Hvillum.

Dog advarer han mod, at der bliver lagt for meget pres på Højbjerg allerede nu, da det kan sætte udviklingen i stå.

Han bemærker også at Bayern-træner Pep Guardiola helt uopfordret roste Højbjerg i pressen efter kampen mod Stuttgart i sidste runde af Bundesligaen.

- Når det sker, så må der være tale om betingelsesløs kærlighed fra Guardiolas side. Og han startede jo også inde i kampen efter, nemlig pokalfinalen. Og han spillede hele kampen, indtil han i ekstratiden måtte udgå med krampe, siger Henrik Hvillum.