Bulgarsk fodboldpræsident går af efter skandalekamp

Borislav Mihailov går af som præsident for Bulgariens fodboldforbund, efter racisme afbrød kamp mod England.

Mandagens kamp mellem Bulgarien og England måtte to gange afbrydes på grund af racisme. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIKOLAY DOYCHINOV

Præsidenten for Det Bulgarske Fodboldforbund, Borislav Mihailov, valgte tirsdag at gå af som en konsekvens af mandagens skandalekamp mod England, som blev afbrudt på grund af racisme.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

»I dag præsenterede præsidenten for Bulgariens Fodboldforbund sin fratrædelse, som vil blive overleveret til medlemmerne af eksekutivkomitéen på et møde fredag,« lyder det fra forbundet.

Fratrædelsen skete i kølvandet på, at den bulgarske regering opfordrede ham til at gå af.

Sportsminister Krassen Kralev opfordrede Borislav Mihailov til at gå af på direkte ordre fra landets premierminister, Boyko Borissov.

Efterfølgende bekræftede Borissov selv meldingen i et opslag på Facebook.

»Jeg opfordrer Borislav Mihailov til at sige op øjeblikkeligt,« skriver han og tilføjer, at det er »uacceptabelt«, at Bulgarien skal forbindes med »racisme og fremmedhad«.

Mandagens kamp mellem Bulgarien og England måtte to gange afbrydes på grund af racistiske tilråb mod engelske spillere.

Billeder fra kampen viste bulgarske fans heile, og der var meldinger om abelyde blandt de bulgarske tilskuere i Sofia.

Kampen blev gennemført med en suveræn engelsk 6-0-sejr som resultat, men den kan også få et efterspil hos Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Senere tirsdag foretog en gruppe anklagere sammen med politiet i Bulgarien en razzia i lokalerne hos landets fodboldforbund, skriver AFP.

Ifølge bulgarsk radio mødte 30 personer op i forbundets hovedkvarter og konfiskerede forskellige dokumenter.

En talsmand for politi og anklagere bekræftede hændelsen til AFP, og bulgarsk radio berettede, at fem personer fra forbundet blev afhørt.

Ifølge AFP var det uklart, om aktionen havde sammenhæng med Borislav Mihailovs beslutning om at træde tilbage.

Tirsdag kommenterede Uefa-præsident Aleksander Ceferin også episoden i en meddelelse, hvor han opfordrede til »krig mod racisme«.

»Tro mig. Uefa vil gøre alt for at eliminere denne sygdom fra fodbolden.«

»Det er nødvendigt, at fodboldfamilien, som er alle fra administratorer til spillere, trænere og fans, samarbejder med regeringer og ngo'er for at føre krig mod racisterne og for at marginalisere deres afskyelige synspunkter.«

»Fodboldforbundene kan ikke løse problemet selv. Regeringer bliver nødt til at gøre mere. Vi kan kun opnå fremskridt ved at samarbejde i anstændighedens navn,« lød det blandt andet i meddelelsen.

/ritzau/