Buffon: At nå finalen er intet mål - den skal vindes

Gianluigi Buffon skal spille sin tredje Champions League-finale med Juventus, og nu vil han vinde trofæet.

39-årige Gianluigi Buffon troede ikke, han skulle nå en Champions League-finale igen, men tirsdag skete det, da Juventus avancerede på bekostning af Monaco. Scanpix/Valery Hache
Læs mere
Fold sammen

Torino. Gianluigi Buffon var i centrum, da Juventus tirsdag sikrede sig den ene plads i Champions League-finalen 3. juni i Cardiff.

Med en sikker 2-1-sejr hjemme avancerede italienerne med en samlet 4-1-sejr i semifinalekampene mod Monaco.

Det er tredje gang, at 39-årige Buffon står i en Champions League-finale.

Det skete også i 2003 og i 2015, men i begge forsøg blev det til nederlag med Juventus til henholdsvis AC Milan og FC Barcelona, og Buffon har et klart mål om endelig at sejre og løfte det store trofæ.

- Vi har klaret vejen til Cardiff, men jeg vil ikke sige, at det var vores mål. Det betyder intet bare at nå finalen. Man vil også vinde finalen.

- Det var utroligt hårdt, selv om vi havde en 2-0-føring med fra den første kamp. Hvis vi var gået ud og havde tænkt, at vi allerede var videre, så kunne det have set meget anderledes ud, siger Gianluigi Buffon ifølge uefa.com.

Juventus kom foran efter lidt over en halv time, da Dani Alves serverede et perfekt indlæg til Mario Mandzukic. Først headede kroaten på mål, men Monaco-keeper Danijel Subasic fik klaret.

Mandzukic var dog over riposten og bragede bolden i mål til 1-0.

Scoringen til 2-0 kort før første halvlegs udløb var et drømmehug fra Dani Alves, som uden for feltet ganske enkelt helflugtede bolden i mål.

Unge Kylian Mbappe fik lov at reducere for Monaco efter pausen, men Juventus holdt organisationen og spillede sig sikkert i finalen.

- Jeg er virkelig glad og i god form. Vi har et fantastisk hold, og mine holdkammerater har været fantastiske. Det er deres skyld, at vi er i finalen.

- Alle troede, at det var min sidste finale sidste gang, og det gjorde jeg også selv. Det viser bare, at hvis man arbejder hårdt, så kan drømme gå i opfyldelse, siger Buffon.

/ritzau/