Bubba Watson vandt Masters

golf-masters
Bubba Watson får den grønne jakke som bevis på, at han er vinder af Masters 2014 Fold sammen
Læs mere

Trods en fremragende præstation på den legendariske Augusta-bane i Georgia, blev det ikke til en overraskende dansk major-triumf. Sejren gik i stedet til den 35-årige amerikaner Bubba Watson, der dermed hentede sin anden Masters-sejr i karrieren.

Thomas Bjørn var inden søndagens finalerunde i spil til en historisk dansk triumf. En position han havde bragt sig i ved at spille en fænomenal anden runde i 68 slag, der sendte ham helt op i topstriden i major-turneringen. Men desværre kunne han ikke holde fast. Lørdag gik han runden i 73 slag, mens søndagens sidste runde blev gået i 74 slag. Fire bogeys gjorde, at den 43-årige silkeborgenser endte som delt nummer otte med en samlet score i par.

- Jeg spillede ikke mit bedste i dag og måtte kæmpe med det. På de sidste fem huller fik det fat i mig. Det var lidt ærgerligt, for jeg spillede så godt de første tre dage, siger Thomas Bjørn til TV3 Sport. Ottendepladsen er dog med afstand 'Bjørnens' bedste slutplacering i Masters nogensinde, hvilket samtidig betyder, at han automatisk er kvalificeret til næste års Masters. Det er da også glæden, der fylder mest hos danskeren trods den skuffende finalerunde.

- Jeg har altid sagt, at den her golfbane ikke er den, der passer mig bedst, så at gå ind og slutte i top 10, det havde jeg måske ikke troet skulle komme nu. Jeg havde måske troet for 15 år siden, at jeg havde en større chance for det, men i dag havde jeg nok ikke regnet med, at jeg kunne være med en søndag i april, siger Thomas Bjørn.Hverken han eller nogen andre kunne røre Bubba Watson, der igennem hele turneringen har vist imponerende spil. Kun tredje runde viste en smule usikkerhedsmomenter. De blev dog drivet langt ud på fairwayen i søndagens finale, som blev gået i overlegne 69 slag, hvilket samlet rakte til en score i otte under par. Tre slag bedre end den blot 20-årige Jordan Spieth, der endte på en delt andenplads med sin meddebutant Jonas Blixt.

- Det er overvældende. Som dreng drømmer du om at nå PGA Tour'en. Nu har jeg været ni år på Tour'en, har på en eller anden måde vundet seks turneringer og to af dem har en grøn jakke hængende rundt om sig. Det er noget, jeg aldrig kunne have drømt om, lød det fra Bubba Watson efter sejren.

For turneringens anden dansker, Thorbjørn Olesen, sluttede Masters skuffende. Efter at have klaret cuttet formåede han ikke at fortsætte det gode spil. Han startede søndagens finalerunde katastrofalt med tre bogeys og en trippelbogey. Turneringen endte med en samlet score på ni over par, hvilket rakte til en slutplacering som nummer 44.