BT Guld uddelt! »Mirakel-Camilla« strøg til tops

Triathleten Camilla Pedersen får overrakt BT Guld. Fold sammen
Læs mere

Det er en fantastisk fortælling!

For det blev triatlon-verdensmesteren Camilla Pedersen, der snuppede førstepladsen i den prestigefyldte afstemning om 'BT Guld'.

Hun modtog 43 point fra det 40 personers store panel af danske topidrætsudøvere som Daniel Agger, Mikkel Kessler og Thomas Bjørn. Hermed henvinte hun tennisspilleren Caroline Wozniacki og svømmeren Rikke Møller Pedersen med henholdsvis 37 og 35 stemmer til de efterfølgende pladser på 'podiet'.

Det blev afsløret lørdag aften direkte på DR, hvor BT's sportschef, Jacob Staehelin, stod for prisuddelingen.

For godt et år siden svævede Camilla Pedersen mellem liv og død. 19 dage lå triatleten i koma på Odense Universitetshospital, efter hun under en træningstur på vejene omkring Esbjerg styrtede på cyklen og pådrog sig kraniebrud.

Hvis hun vågnede, ville det højst sandsynligt være i en kørestol eller med en hjerneskade, lød beskeden fra lægerne.

Hvis hun altså vågnede!

Det gjorde hun 22. september 2013.

Hendes største sejr som triatlet kom næsten præcis et år senere; 21. september 2014.

Her vandt den 31-årige europamester fra 2011 VM i langdistance-triatlon i Weihai i Kina. Med over fire minutters margin til nærmeste konkurrent, Kaisa Lehtonen, fra Finland.

»Det er superfedt at have vundet VM-guld. Men jeg havde slet ikke forventet, at det var nu, at jeg skulle sikre mig min karrieres største triumf. Først for to uger siden har jeg efter mit grimme cykelstyrt i fjor påbegyndt svømmetræningen,« fortalte Camilla Pedersen i telefonen fra Kina til BT.

At det lykkedes for ' Mirakel-Camilla' at vinde konkurrencen, der indeholdt fire kilometer svømning, 120 kilometer cykling og 20 kilometer løb, skyldtes ikke mindst en enestående viljestyrke.

»Jeg vil bare dette her. Også selv om lægerne siger, at jeg altid vil have varige mén efter ulykken. Det er ikke nogen hemmelighed, at min træning op til VM har været meget alternativ. Siden jeg i januar så småt kunne begynde at løbe igen, har jeg bygget kroppen langsomt op. Blandt andet med træning på langrendsski,« sagde Camilla Pedersen, der må leve med knogleskørhed og tryk i hovedet ovenpå ulykken.

VM-konkurrencen formede sig perfekt for danskeren. Efter den indledende svømning lå danskeren nummer tre to minutter efter de førende. Men på den efterfølgende cykletur hentede hun de tidligere OL-deltagere Andrea Hewitt og Laura Bennett én efter én.

»Naturligvis gav det selvtillid. Så inden det afsluttende løb gjaldt det for mig om stille og roligt at øge føringen. Det lykkedes heldigvis,« sagde Camilla Pedersen.

Sådan stemte stjernerne i BT Guld-panelet:

1. Camilla Pedersen, triatlon - 43 stemmer

2. Caroline Wozniacki, tennis - 37 stemmer

3. Rikke Møller Pedersen, svømning - 35 stemmer

4. René Holten Poulsen, kajak - 25 stemmer

5. Kevin Magnussen, motorsport - 24 stemmer

6. Guldfireren, roning - 23 stemmer

7. Thomas Bjørn, golf - 22 stemmer

8. EM-sølvholdet, herrehåndbold - 11 stemmer

9. Jeanette Ottesen, svømning - 9 stemmer

10. Søren Bobach, orienteringsløb - 4 stemmer