BSV ville købe sig til plads i slutspillet

Spillere fra BSV har forsøgt at påvirke resultatet af en afgørende håndboldkamp med en pengepræmie.

Foto: CLAUS FISKER

Bjerringbro-Silkeborg og Sønderjyske har i sidste runde af grundspillet i herrernes håndboldliga forbrudt sig på håndboldens regelsæt for ’matchfixing og spil på egne kampe’.

BT kan onsdag afsløre, at BSV-spillerne var så desperate for at komme i slutspillet, at de stillede 15.000 kr. i udsigt til Sønderjyskes bødekasse, hvis sønderjyderne vel at mærke hjalp BSV ved at besejre Skanderborg i den sidste kamp i grundspillet, der blev spillet 1. marts 2014.

Efter 14-14 ved pausen vandt Sønderjyske kampen 34-28, og de 15.000 kr. røg i Sønderjyskes retning som en kærkommen hjælp til en festlig bødekasseafslutning sidst på sæsonen. Et klokkeklart brud på håndboldens regelsæt for ’matchfixing og spil på egne kampe’.

Begge klubber afviste i første omgang sagen, da BT i går fremlagde oplysningerne for Sønderjyske og BSV.

Men sent i aftes fik piben en anden lyd, da Sønderjyske-truppen gik til bekendelse over for sportsdirektør Simon Lindhardt.

Selvsamme spillertrup havde ellers på et internt møde i går eftermiddag afvist, at de havde deltaget i bruddet på matchfixing-reglerne ved at modtage 15.000 kr. fra BSV.

Ifølge sportsdirektør Simon Lindhardt var det en enig spillertrup, der valgte at tage imod pengene fra Bjerringbro-Silkeborg. Noget som han og klubben tager stor afstand fra.

- Det hører ingen steder hjemme, og jeg og klubben kan kun tage afstand fra det, spillerne har gjort. Spillerne har været dumme og naive, og de har fået en ordentlig opsang for at sige det mildt, siger Simon Lindhardt.

Hvad konsekvenserne bliver af sagen, har klubben endnu ikke besluttet. Ledelsen skal sammen med bestyrelsen finde en passende straf, men der kommer ingen spillerfyringer ud af sagen, siger Simon Lindhardt.

- Nej, det gør der ikke, men vi er ved at finde ud af, om de skal have en skriftlig advarsel, eller om de slipper med en skideballe. Spillerne har været dumme og naive i denne sag, men de har ikke lavet decideret matchfixing, men har været dumme nok til at tage imod nogle penge, selvom de ville gøre alt for at vinde kampen mod Skanderborg alligevel, siger han og sender kritik afsted mod BSV:

- Initiativtagerne (BSV) står ikke godt, og de står dårligere end Sønderjyskes spillere i min optik. Men når man har taget imod pengene, er det stadig ikke særlig smart, siger Simon Lindhardt, der samtidig oplyser, at spillerne i Sønderjyske har besluttet at donere de 15.000 kroner til kræftramte børn.