Bronze til Wilson Kipketer

Wilson Kipketer blev slået i spurten og endte på tredjepladsen i 800 meter-finalen. Dobbelt guld til Kelly Holmes fra Storbritannien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ATHEN: Wilson Kipketer er alle tiders bedste 800 meter-løber. Tre gange har han vundet VM-guld, han er regerende europamester, og han er indehaver af en imponerende verdensrekord, der næppe bliver slået de første mange år.

Men olympisk guldvinder bliver han aldrig. For hans sidste mulighed for at vinde OL kom i går, og her blev det »blot« til en bronzemedalje.

Løbet udviklede sig ellers, som han gerne ville have det. Det var relativt hurtigt, og verdensmesteren Djabir Saïd-Guerni havde ikke mulighed for at følge med. Med 100 meter igen gik Wilson Kipketer så også i spidsen og lignede en vinder. Men omkring 10 meter før mål blev han overhalet af russeren Yurij Borzakowskij, der vandt guld i tiden 1,44.45, og som er kendt for at være en af de hurtigste på de sidste 100 meter.

Også sydafrikaneren Mbulaeni Mulaudzi strøg forbi og endte på andenpladsen.

Wilson Kipketer kom i mål i tiden 1,44.65. Han havde ellers vist imponerende styrke sine to første løb, som begge blev vundet med masser af luft ned til nummer to. Men i finalen manglede han lige de allersidste kræfter.

I foråret havde Wilson Kipketer og hans træner Slawomir Nowak ellers arbejdet hårdt på en god afslutning, men han er altså bare ikke så hurtig, som han var i slutningen af 1990erne, hvor han altid kunne løbe fra alt og alle.

Tog sig til hovedet

Men i 1998 blev han ramt af malaria, og siden har han ikke været i nærheden af det niveau, hvor det blev til flere verdensrekorder.

I aftes var det dog tydeligt, at han selv havde regnet med, at hans spurt kunne føre til guld, for på frustrerende vis tog han sig til hovedet, da han var kommet over stregen - som nummer tre.

Det kan ofte være svært at blive klog på, hvad Wilson Kipketer vil, men p.t. tyder alt på, at den 31-årige kenyansk-fødte løber fortsætter frem til og med EM i Göteborg i 2006, hvilket i så fald også inkluderer VM i Helsinki til næste år, og under alle omstændigheder vil han allerede være på banen igen ved de kommende Grand Prix-stævner i Europa.

Der vil man også kunne finde briten Kelly Holmes, der tilmed vil være et af de mest attraktive navne. I aftes vandt hun nemlig guld på 1.500 meter, og da hun i forvejen havde vundet guld på 800 meter, har hun været en af de helt store atletik-profiler ved de Olympiske Lege.