Brøndby-anfører: Svensk skepsis er gjort til skamme

Johan Larsson mener inden mødet med Italien, at Sveriges landshold er kommet godt igennem generationsskifte.

Arkivfoto. Johan Larsson mener inden mødet med Italien, at Sveriges landshold er kommet godt igennem generationsskifte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Kjærbye

Sveriges fodboldlandshold må leve i rollen som underdog, når holdet fredag spiller den første af to playoffkampe mod Italien om en plads ved VM i Rusland næste sommer.

Men der er trods alt optimisme i Sverige, der i kvalifikationsgruppe A besejrede gruppevinderen, Frankrig, undervejs og henviste Holland til tredjepladsen.

Det fortæller Brøndby-anfører Johan Larsson, der er udtaget til den svenske trup.

»Mange var skeptiske, før gruppen startede, fordi Sverige skulle møde Frankrig og Holland, men Sverige havde undervejs en god chance for at vinde gruppen med fire kampe tilbage.«

»Holdet har overrasket virkelig mange, så ingen tror, at det bliver umuligt at slå Italien,« siger 27-årige Johan Larsson.

Sverige skuffede ved EM i 2016, hvor det blev til blot et point og en sidsteplads i gruppen. Derefter indstillede superstjernen Zlatan Ibrahimovic og flere andre bærende kræfter landsholdskarrieren.

»Der har været lidt af et generationsskifte, efter at Zlatan, Kim Källström og Andreas Isaksson stoppede. Det var den gyldne årgang, som mange ville kalde det, som stoppede efter EM i 2016.«

»Så der var mange spørgsmålstegn, men den nye træner, Janne Andersson, kom til og byggede sin stil op omkring holdet. Det er gået godt, holdet er kommet fint videre.«

»Det var flot at blive nummer to i en gruppe med Holland og Frankrig,« siger Brøndby-anføreren.

Larsson har kun haft sporadiske optrædener for A-landsholdet, men gode præstationer i Superligaen i dette efterår har banet vejen for en plads i truppen til kampene mod Italien.

»Først og fremmest er det et bevis på, at jeg har gjort noget godt over en længere periode. Det er noget, jeg har drømt om i lang, lang tid, så det føles rart, at chancen er dukket op,« lyder det fra højrebacken.

Der er kickoff til den første kamp mod Italien fredag 20.45. Returopgøret venter i Italien tre døgn senere mandag aften.

/ritzau/