Bromer fik en lærestreg i ny Phelps-triumf

Michael Phelps udvidede sin olympiske medaljesamling, mens Viktor Bromer blev nummer seks i butterfly-finale.

Viktor Bromer må rejse fra Rio uden en medalje. Reuters/David Gray Fold sammen
Læs mere

Rio de Janeiro. Svømmeren Viktor Bromer kommer til at forlade OL i Rio uden en medalje.

Den 23-årige dansker blev nummer seks i finalen i 200 meter butterfly, som den amerikanske stjerne Michael Phelps vandt.

Fra begyndelsen af finalen havde Bromer på bane 1 en god fart, men i et stærkt felt blev han distanceret, og en medalje virkede hurtigt til at være langt væk.

På de sidste 100 meter halede danskeren ind og var kortvarigt i spil til en fjerdeplads, inden energitanken så ud til at være tom.

- Jeg har en god sidste 100 meter, så jeg håber da, at det kom til udtryk ved, at jeg hentede lidt på de andre.

- Jeg synes bare ikke, det var min dag. Jeg følte mig ikke ovenpå, da jeg stod bag skamlen, og heller ikke da jeg lå nede i vandet, siger Viktor Bromer.

Bromer var kvalificeret til finalen i syvendebedste tid ud af de otte deltagere. I semifinalen svømmede Bromer i tiden 1 minut og 55,59 sekunder, og onsdagens finaletid var fem hundrededele af et sekund langsommere.

Selv om det ikke blev til en medalje i denne omgang, er Bromer tilfreds med finaledeltagelsen.

- Jeg håber, jeg kommer til at se det som en succes, for det er trods alt en sjetteplads ved et OL, siger Bromer.

Han understreger, at det kræver ekstra meget at vænne sig til en anden døgnrytme og dyste sent om aftenen og på et tidspunkt, hvor det er midt om natten hjemme i Danmark.

- Men jeg kommer mest af alt til at se tilbage på det som en enorm lærestreg for, hvor hårdt det kan være at vænne sig til nye ting. Og hvor meget initiativ og tid det kræver at ændre sin hverdag fuldstændig, siger Bromer.

Aalborg-svømmeren håber, at døgnrytmen kommer til at passe bedre i Tokyo ved OL om fire år, som er det næste helt stor mål for ham.

Finalen blev vundet af svømmefænomenet Michael Phelps, der dermed sikrede sig sin olympiske guldmedalje nummer 20 og den anden ved OL i Rio. Det var hans 24. OL-medalje i alt.

/ritzau/