Brøndbys træner rejser hjem

Klubben på Vestegnen mister med øjeblikkelig virkning cheftræner René Meulensteen. Tom Køhlert overtager jobbet indtil sommeren 2009.

René Meulensteen rejser hjem efter bare et halvt år i Brøndby. Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere

Brøndby IF skal have ny cheftræner. René Meulensteen har i samråd med sin familie besluttet at vende tilbage til England, hvilket Brøndby IFs ledelse har accepteret.

René Meulensteen fratræder derfor fredag som cheftræner for Brøndby IF, oplyser Brøndby i en meddelelse til fondsbørsen:

"Klubben har ikke fyret sin cheftræner - og cheftræneren har ikke fyret klubben," skriver Brøndbys direktør Per Bjerregaard.

"Hvis man skal fungere optimalt som træner - og dermed forbillede for andre mennesker - skal den helhed, man lever i, også være optimal. Og det blev livet i Danmark ikke for os," siger René Meulensteen ifølge meddelelsen.

René Meulensteen overtog i sommer truppen efter Michael Laudrup og John "Faxe" Jensen. Brøndby har haft en mildt sagt elendig efterårssæson i SAS-Ligaen og ligger lige nu på en syvendeplads 19 point efter topholdet F.C. København.

"Vi er kede af at René forlader os, men vi har fuld forståelse for hans situation og respekterer hans beslutning. René har haft en svær sæson med et hold, der dels var stærkt svækket af skader, dels inde i en mindre god periode. At vi ikke præsterede det, vi burde på fodboldbanen i Renés trænertid, er bestemt ikke hans skyld. Snarere tværtimod. René er en særdeles dygtig og meget målrettet træner. Hertil kommer, at han har et behageligt og vindende væsen, som både ledere, spillere, fans og klubbens øvrige interessenter har sat stor pris på," siger administrerende direktør Per Bjerregaard.