Brøndbys nedtur fortsætter

Tom Køhlerts udvalgte smed på skandaløs vis en sikker sejr over FCN i skraldespanden. Tidligere Brøndby-spiller stod bag 2-2-målet kort før tid.

Morten Karlsen liggende og Brøndbys Marcus Lantz kæmper om bolden i en kamp, som Brøndby smed på gulvet i sidste øjeblik, da FC Nordsjælland udlignede til 2-2. Den tidligere Brøndby spiller, Henrik Kildentoft, udlignede. Foto: Lars Helsinghof Fold sammen
Læs mere

Det er vist ingen hemmelighed, at sidste sæson udviklede sig til et langt mareridt for alle Brøndby-spillere, alle Brøndby-fans og andre med følelser for klubben på Vestegnen. Sidste sæson var den med René Meulensteen, Elanga-miseren, sjettepladsen og alt muligt andet lige til glemmebogen.

Sidste sæson er bare ikke længere tid siden, end at den stadig planter sine dybe spor i det, der foregår under Bjerregaard, Bjerregaard og træner Tom Køhlerts vinger.

Ham klubmanden Køhlert, som tog over i vinter med ambitionen om at vende Brøndby-skuden.

Hvilket dog ingenlunde er lykkedes. Så meget kan enhver fodboldtosse konstatere. Ikke mindst efter FC Nordsjælland-kampen i går, hvor Brøndby på skandaleagtig vis og via forsvarskoks smed en sikker sejr lige i skraldespanden.

Fra 2-0 til 2-2. Uha uha.

Unge Tobias Mikkelsen i gul Brøndby-trøje med tallet 25 på ryggen startede ellers showet i det 18. minut foran 9.865 tilskuere. Fra positionen i højre side af banen.

Som en jetmotor fløj han ned mod FCN-målet for øjeblikket efter med et fladt skud at udplacere Kim Christensen. Om end bolden blev rettet på rette Mikkelsen-vej af Christensens kollega Johnny Lundberg.

Hvilken detalje nu ikke afholdt Brøndbys loyale fans i at hylde helten, ligesom hjemvendte Peter Madsen, der havde overvundet enkelte rygproblemer og startede inde, modtog utallige jubeltilråb. Peter Madsen viste da også momentvis de evner, som engang gjorde ham til landsholdsspiller og udlandseventyrer.

Dermed kan kun få være i tvivl om, at Brøndby atter på et eller andet tidspunkt markerer sig i den øvre ende af tabellen. For Mikkelsen i højre angrebsside, Madsen i venstre angrebsside, Duncan helt fremme suppleret af midtbanestøtter som Lantz, Ericsson og Gislason, det lugter bare af stor 4-3-3-klasse. Altså på papiret. Virkeligheden er en anden.

Udover udebanekomplekset slås Brøndby nemlig med problemet »manglende-evne-til-at-lukke-en-kamp-når-tid-er«. Senest altså bevist netop i går, da Morten Wieghorsts unge FCN-garde formåede at skabe spænding om slutfacit. Så langt kom vi ud, da Martin Bernburg straffede Brøndby-anfører Per Nielsens kapitalbrøler i det 48. minut og reducerede til 1-2 en scoring, der urutineret rystede Vestegnens drenge.

En scoring og deraf følgende reaktioner, som må give træner Tom Køhlert mareridt. For uanet selvtillid er soleklart stadig fremmedord i Brøndby-ordbogen som konsekvens af premierenederlaget i Esbjerg.

Men selvom FC Nordsjælland og i sær angriber Bernburg forsøgte, red Brøndby småheldigt stormen af.

Eller hov. Ikke helt.

I det 88. minut steg den tidligere Brøndby-forsvarer Henrik Kildentoft til vejrs ved en standardsituation, hvorefter bolden sekundet senere lå død i netmaskerne bag sagesløse Stephan Andersen.

2-2 blinkede måltavlen med det samme, alt imens FAXE-tribunen prompte satte stemmebåndet ned på den lille klinge.