Brøndby vil uddele karantæner til uromagere i Parken

Brøndby vil give karantæner til de ballademagere fra pokalkampen mod FCK, som klubben kan identificere.

Brøndby: Brøndby tager officielt afstand fra den tumult, som nogle af klubbens fans skabte efter onsdagens 1-1-pokalsemifinale ude mod FC København.

Inden længe vil Brøndby modtage overvågningsmaterialet fra Telia Parken, og det kan bruges til at finde og give karantæner til de personer, der brugte kasteskyts mod FCK-spillerne.

- Det vil vi som sædvanlig gennemgå i forhold til at sikre, at der bliver uddelt karantæner til de personer, vi kan identificere, siger Brøndby-direktør Jesper Jørgensen til klubbens hjemmeside.

- Vi tager afstand fra gårsdagens episode efter slutfløjtet i Telia Parken, der involverede en mindre gruppe af de fremmødte i udebaneafsnittet.

- Uanset om der kommer kasteskyts fra andre tribuner, eller om man føler sig provokeret af modstanderens spillere og officials, så er det en total uacceptabel adfærd, siger han.

Brøndby har sent onsdag aften og torsdag morgen modtaget forklaringer fra de involverede fans, klubbens eget sikkerhedspersonale og fra Københavns Politi, som nu skal gennemgås og evalueres.

- Vi kan kun understrege, at uanset hvilke bevæggrunde man måtte have, så undskylder det aldrig den opførsel, vi så.

- Det er på ingen måde foreneligt med de værdier, vi har i Brøndby, og ingen Brøndby-fans bør acceptere en sådan opførsel fra en minoritet af medfans, lyder meldingen fra Brøndbys direktør.

Han ærgrer sig på spillernes og trænernes vegne over, at fansenes opførsel fjerner fokus fra en god præstation på grønsværen og et stærkt udgangspunkt til returopgøret på Brøndby Stadion.

FCK har inviteret til møde om sikkerheden i kommende indbyrdes kampe. Og Brøndby bekræfter, at man både vil afholde møder med egne fangrupperinger og være i dialog med FCK i de kommende dage og uger.

Her skal der blandt andet snakkes om yderligere tiltag, der kan øge sikkerheden til de kommende derbykampe 17. og 20. april.

/ritzau/