Brøndby vil forstærke forsvaret

Brøndby vil se på forstærkninger af forsvaret inden forårets Superligarunde begynder. Det skal blandt andet ske for at få mere erfaring ind i rækkerne.

Forsvaret og kanterne er de to områder, der særligt har været fokus på hos Brøndby, når det kommer til mulige forstærkninger til januar.

Blandt andre Poul Hansen kunne til Berlingske Tidende i søndags fortælle, at han ville »gå rigtig langt«, når det kommer til at sikre forsvaret som en stærk base for holdet.

Den kapitalforhøjelse på 100 millioner kroner, som Brøndby fik for godt en uge siden ved en aktieemission, kan danne udgangspunkt for en forstærkning af spillertruppen, og netop forsvaret kunne ifølge cheftræner Tom Køhlert blive et af de områder, hvor Brøndby investerer nogle af pengene.

»Alle ved, at der er nødt til at komme forstærkninger, og det bliver i hvert fald et par forsvarere, for vi kan ikke stille med fem til otte i forsvarskæden, der alle ligger omkring de 20 år aldersmæssigt set,« sagde Tom Køhlert efter opgøret mod FC København søndag.

Han lægger dermed op til, at 19-årige Anders Randrup, 21-årige Mark Howard og den 21-årige Jacob Berthelsen, der flere gange er blevet hevet op fra ungdomsholdet, kan blive suppleret af nye kræfter.

Per Nielsen ikke truet
»Der er så mange, der har spurgt mig, hvorfor jeg ikke tager Daniel Wass (18-årigt forsvarstalent fra ungdomstruppen, red.) med fra start til sådan en kamp, som den i dag, men det er simpelthen fordi, jeg ikke kan sætte så mange unge spillere på førsteholdet. Der er nødt til at være balance og erfaring,« sagde Tom Køhlert i forgårs efter kampen, hvor unge Daniel Wass dog var med på bænken og blev skiftet ind allerede i det 13. minut, da Jacob Bertelsen blev skadet.

Trods nye bebudede indkøb til forsvaret og en Mark Howard, der netop er blevet kåret til årets spiller i Brøndby, vil der ikke blive tale om at lede efter erstatninger til 34-årige Per Nielsen, der har måttet melde afbud til flere kampe i efteråret grundet skader.

»Hvor meget, han spiller, kommer an på, hvor skadet han er, men der skal ikke købes spillere for at erstatte ham,« siger Per Bjerregaard, der samtidig har masser af roser til overs for unge Mark Howard og ser ham som et stærkt kort til fremtiden.«

Stortalent i Mikkelsen
Kanterne er et andet område, som man kunne se nærmere på.

Per Bjerregaard afviser ikke forstærkninger her, men glæder sig til at se et andet talent få lov at udfolde sig.

»På kanterne har vi en del skader, men vi har også et stortalent som Tobias Mikkelsen, der skal have plads til at spille. Pointen er, at vi ikke ser på én bestemt plads, når vi nu skal ud og se på spillerforstærkninger,« siger Per Bjerregaard.

Spilleragenten Ivan Marko Benes, der i sin tid blandt andet har været inde over Søren Larsens skifte til Schalke 04, mener ikke, at Brøndby ubetinget skal gå efter at hente ny erfaring.

»Jeg synes nu, de unge gjorde det rigtigt godt i går. Man skal også huske, at det, man i dansk fodbold er gode til, netop er, at producere egne talenter, og nogle gange kan man bremse talenterne ved for mange indkøb. Omvendt kan en sportsdirektør, der er lidt presset også blive tvunget ud i nogle investeringer,« siger Ivan Marko Benes.

Spørgsmålet er nu, om Brøndbys overvintring på en niendeplads ikke netop presser klubben ud i spillerhandler.