Brøndby trækker Lyon og Rangers i Europa League

Mens Brøndby skal møde hold som Lyon og Rangers, havnede FC Midtjylland blandt andet i gruppe med Braga.

Brøndby-fansene leverede en intens kulisse til kampen mod Red Bull Salzburg, men det østrigske hold var for stor en mundfuld over to kampe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fodboldmestrene fra Brøndby IF skal tilbringe en del af efteråret i Frankrig, Skotland og Tjekkiet.

Lyon, Rangers og Sparta Prag er nemlig det danske holds modstandere i Europa Leagues gruppespil.

Det står klart efter fredagens lodtrækning i den tyrkiske by Istanbul.

FC Midtjylland var med i samme lodtrækning og havnede i gruppe med Braga fra Portugal, Røde Stjerne fra Serbien og Ludogorets fra Bulgarien.

Både Brøndby og FC Midtjylland var placeret i fjerde lag i fredagens lodtrækning og stod dermed med et svært udgangspunkt.

Som dansk mester var Brøndby garanteret en plads i Europa League som minimum, da sæsonen begyndte. Det er første gang siden sæsonen 2005/2006, at Brøndby deltager i et europæisk gruppespil.

Holdet indtrådte først i Champions Leagues playoff om en plads i den mest prestigefyldte af de tre klubturneringer.

I playoffrunden viste Red Bull Salzburg sig at være for stærk en modstander over to kampe. Begge kampe endte 2-1 i østrigsk favør, og holdet, der er ejet af energidrikkoncernen, strøg i Champions League-gruppespillet, mens Brøndby røg en tak ned.

Vejen til Europa League var mere bøvlet for FC Midtjylland. Midtjyderne koblede sig på Champions League-kvalifikationen i anden runde og slog skotske Celtic ud over to kampe.

Så ventede PSV Eindhoven i kampen om at nå kvalifikationens sidste runde, men FC Midtjylland var ikke aldrig i nærheden at slå hollænderne.

PSV vandt 3-0 hjemme og 1-0 i Herning, men Bo Henriksens mandskab fik en trøstpræmie i form af en billet til Europa League-gruppespillet.

FC Midtjylland er med i et europæisk gruppespil for tredje gang. I sæsonen 2015/2016 nåede holdet til 16.-delsfinalen, hvor Manchester United agerede stopklods.

I den forgangne sæson sluttede FC Midtjylland på sidstepladsen i sin gruppe i Champions League.

Mens Brøndby og FC Midtjylland havnede på næstøverste hylde, deltager FC København og Randers FC i den nye Conference League – Europas tredjebedste turnering.

De to danske mandskaber er i bowlen, når lodtrækningen til den turnering begynder 13.30.

/ritzau/