Brøndby tøver med at betale formanden millioner tilbage

Jan Bech Andersen har lånt Brøndby millioner, fordi klubben manglede en væsentlig transferindtægt. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brøndby kunne fredag formiddag meddele den glædelige nyhed, at klubben endelig har fået en manglende betaling for et spillersalg.

Meget tyder på, at det er den italienske klub Palermo, der nu er kommet til lommerne i forbindelse med købet af Simon Makienok, som i sommeren 2014 tog til Serie A.

Som konsekvens af den manglende betaling af spillersalget meddelte Brøndby 23. september, at den havde lånt 14 millioner kroner af formand Jan Bech Andersen for at styrke kapitalbeholdningen i klubben. Et lån, der bliver forrentet med fem procent, og som senest skal være tilbagebetalt 31. juli næste år.

 

Selv om pengene nu er i hus, ved Brøndby endnu ikke, om Jan Bech Andersen får sine penge tilbage før tid.

»Som meddelt i selskabsmeddelelse 14/2015 optog Brøndby IF et lån fra bestyrelsesformand Jan Bech Andersen, med en option om at tilbagebetale lånet inden lånets udløb den 31. juli 2016, hvis Brøndby IF ønskede dette. Med den modtagne transferbetaling vil Brøndby IF nu evaluere, om man ønsker at udnytte denne option,« skriver Brøndbys kommunikationschef , Christian Schultz, i en mail til Jyllands-Posten.

 

Det menes, at Brøndby manglede at få en betaling på syv millioner kroner i forbindelse med Simon Makienoks skifte til Palermo.

Hvis Brøndby først indbetaler pengene Jan Bech Andersen ved udløbsdatoen i 2016, betyder det, at det løber over i alt 307 rentedage, og dermed vil det give formanden en gevinst på knap 600.000 kroner.