Brøndby tævet ud af Champions League: 180 minutter uden at score

Champions League, 2. semifinale: Brøndby-FCC Frankfurt. Efter at Brøndby's kvinder tabte 0-7 på udebane, bliver det noget nær umuligt at komme videre til finalen. T.v. Laura Störzel mod Chirine Lamti
Læs mere
Fold sammen

Brøndbys fodboldkvinder fik endnu en lussing i lørdagens returopgør i Champions League-semifinalen. Frankfurt vandt 6-0 i returopgøret og er klar til finalen efter en samlet sejr på 13-0.

Missionen så umulig ud allerede før lørdagens anden semifinale, Brøndbys kvinder tog imod Frankfurt. De skulle hente det massive nederlag fra første opgør på hele 7-0. Det viste sig da også hurtigt, at det var en tysk overmagt, der var kommet på besøg på Brøndby Stadion. Frankfurt bragte sig hurtigt foran og førte 5-0 ved pausen.

Brøndbys kaptajn, Theresa Nielsen, mente efter kampen, at klasseforskellen skyldtes, at Frankfurt har tid til at fokusere på fodbolden, mens danskerne også har et fuldtidsjob at se til.

»Sammenlagt var det ikke godkendt. Det var pinligt. Vi mangler rigtig mange penge. Der er klasseforskel på professionelle, der træner sammen tre gange om dagen, hvor vi har et fuldtidsjob,« sagde hun til DR.

Hun glædede sig dog over, at holdet var kommet så langt og kan kalde sig det fjerdebedste hold i Europa.

»Det var en hård vej, og vi klarede det og stod godt sammen. Vi må glæde os over, at vi er de fjerdebedste i Europa,« sagde Theresa Nielsen til DR.

Frankfurt spillede generelt et niveau eller to højere end Brøndby. Tempoet blev skruet lidt ned i anden halvleg, selvom det var tydeligt, at Brøndby jagtede bare en enkelt scoring, så nullet kunne blive fjernet i den samlede stilling. Men i stedet blev det Frankfurt, der øgede føringen til 6-0 sidst i kampen.

Selvom nederlaget på 13-0 er enormt, så findes der større sejre. Sidste sæson vandt Wolfsburg nemlig sammenlagt 27-0 over et finsk hold.

I finalen venter enten Paris Saint-Germain eller VfL Wolfsburg, som spiller deres returopgør søndag. Første opgør endte 2-0 til Paris.