Brøndby-sportsdirektør: Vi vil være en klub i top-3

Brøndbys kommercielle resultater er i 2017 gået hånd i hånd med de sportslige bedrifter, mener sportsdirektør.

Hany Mukhtar, Brøndby IF, BIF har scoret til 1-0 i Superliga opgøret på Brøndby Stadion mellem Brøndby IF og OB idag den 4. marts 2018. (Foto: Lars Møller/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Møller Jensen

Brøndby. I sidste sæson endte Brøndby på andenpladsen i Superligaen, og i denne sæson ligger holdet nummer et lige nu og bejler i den grad til det danske mesterskab.

Da Brøndby i 2016 definerede en ny otteårig strategi i klubben, var målet at være en klub i top-5.

Men det er nu ændret, fortæller Brøndby-sportsdirektør Troels Bech til klubbens hjemmeside. Nu vil Brøndby være en klub i top-3 gældende fra indeværende sæson.

- Hvor vi tidligere budgetterede med en top-5-placering frem til og med 2019, justerer vi derfor vores økonomiske ambition, så det nu hedder en top-3-placering, hvilket er to år tidligere end planlagt, siger Troels Bech.

Han peger på, at klubben på mange punkter har flyttet sig væsentligt i de seneste to år.

- Det er tydeligt for os, at vi på banen kan se et tydeligt, sportsligt udtryk i presspillet og ikke mindst et fællesskab mellem spillerne og fansene på tribunen, som var væsentlige forudsætninger for at lykkes med vores sportslige målsætninger.

- Vi har på kort tid lykkedes med at reformere vores spillestil, og den umiddelbare sportslige succes har tændt en gnist blandt alle, der følger Brøndby, men vi er ikke i mål, siger han.

Sportsdirektøren fortæller om den justerede økonomiske ambition i den sportslige sektor.

- Vi ønsker, at gnisten skal blive til et bål, der skal brænde i årene fremover. Det sker ikke ved en enkelt sejr eller to, men gennem kontinuerligt fokus og hårdt arbejde fra alle i Brøndby, i årene der kommer, siger han.

Troels Bech roser klubbens ungdomsafdeling, som skal hjælpe førsteholdet i de kommende sæsoner.

- Flere af vores unge talenter i dag er inde og snuse til vores superligatrup. Flere af dem har trænet med fra tid til anden, og enkelte har endda fået debut i Superligaen.

- Vi er derfor forvisset om, at vi i årene, der kommer, i langt højere grad selv vil forme fremtidens Brøndby-spillere, samtidig med at vi spiller med i toppen af dansk fodbold, siger Troels Bech.

/ritzau/