Brøndby smækker kassen i for denne gang

Trods Brøndbys håbløse situation midt i Superligaen blokerer direktør Per Bjerregaard nu for yderligere indkøb. Købet af Stephan Andersen og Mikkel Bischoff følges næppe op af investeringer i hverken Niki Zimling eller Mohamed Zidan.

Far og søn ankommer som de sidste til kunststofbanen bag Brøndby Hallen. De skutter sig lidt i deres mørke dynejakker, mens regnen pibler sagte ned. Cheftræner Tom Køhlert går over og konverserer med sine foresatte - direktørerne Per og Anders Bjerregaard - mens spillerne modtager træning fra den faste stab af fysiske trænere og assistenttræner Peder Siggaard.

Efter en kort snak virker Per Bjerregaard tilfreds med det, han ser, og lunter tilbage til den lune forhal bag hovedtribunen på Brøndby Stadion. På vejen deler han rundhåndet ud af sine planer for de kommende uger, hvor transfervinduet fortsat står åbent. Naturligvis med det filter af spin, fortielser og vildledninger, som enhver administrerende fodbolddirektør i en børsnoteret virksomhed pakker sine sætninger ind i.

»Vi har som udgangspunkt fået de spillere, vi gik efter. Jeg tror ikke på, at vi kan få Niki Zimling, fordi Esbjerg ikke vil af med ham,« fortæller Bjerregaard Senior, som dog erkender, at Brøndby forhørte sig uformelt på spilleren i sidste måned.

»Det er ikke realistisk, at Niki kommer. Vi har godt nok ikke fået en eksakt pris eller afgivet et konkret bud, men jeg er sikker på, at han er urealistisk dyr for os.«

Bjerregaard Junior supplerer på det sportslige område: »Niki er en utrolig dygtig spiller, men jeg deler opfattelsen af, at et skifte til Brøndby er urealistisk. Også sportsligt. Hvis han har ambitioner om at spille i den italienske Serie A, og der faktisk er bud efter ham, så kan vi jo ikke matche den udfordring - hverken sportsligt eller økonomisk,« siger sportsdirektør Anders Bjerregaard.

Han mener i det hele taget ikke, at der er brug for flere spillere til Brøndby-truppen, som i dag er på 30 mand.

»Idealet for truppen må ligge på 24-25 mand, så den er for stor i længden. Lige nu gør det dog ikke så meget, at vi er for mange, fordi vi har været igennem dette efterår og fortsat har en del skader. Men det er klart, at i takt med at folk bliver klar, skal vi til at snævre ind.«

Er det blevet sværere at hente attraktive spillere til Brøndby på grund af krisen?

»Nej, det føler jeg ikke. Men det er da klart, at et af vores attraktive kort har været, at vi normalt spiller europæisk hvert år. Det bliver svært at indfri i denne sæson. Hvis det går hen og bliver normen, så vil det da kunne mærkes i fremtiden,« fortæller Anders Bjerregaard.

Ingen ledere i Brøndby havde andet end skæve smil til overs for historien, om at Mohamed Zidan skulle være på vej til klubben. »Zidan er bestemt en god spiller,« lod Tom Køhlert sig godt nok citere for i B.T. i går. Men der må være tale om en klassisk avisand.

Der findes næppe en eneste spiller i nogen europæisk liga, som ligger fjernere cheftrænerens erklærede mål for Brøndby: Disciplin og organisation. Med mindre Brøndby vil ændre Per Bjerregaards ti år gamle latinske motto, som i dag står mejslet ind i klublogoet: Supra Societatem Nemo - ingen over fællesskabet - til: Supra Zidan Nemo.