Brøndby skiller sig af med norsk fejlkøb

Fredrik Semb Berge er solgt til Odd efter mislykket ophold i Brøndby. Elbasan Rashani udlejes til Rosenborg.

Brøndby: Brøndby har solgt den norske forsvarsspiller Fredrik Semb Berge til Odd i hjemlandet.

Den 25-årige midterforsvarer skiftede til Brøndby i sommeren 2014 og nåede blot at spille ti kampe for den danske fodboldklub.

Hele sidste år var Fredrik Semb Berge udlejet til Odds ligarivaler fra Molde.

- Vi er glade for at have fundet en løsning, som i vores øjne er den helt rigtige for såvel Sembs karriere som for os, siger Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech, til klubbens hjemmeside.

- Semb fandt desværre aldrig rigtig sit fodfæste i Brøndby, og med manglende udsigt til spilletid giver det mening for såvel Semb og for Brøndby, at vores veje i dag skilles.

- Nogle gange går tingene bare ikke op i en højere enhed, og hvis vi som klub skal indfri vores sportslige ambitioner, så er det bedre at tage konsekvensen og agere snarere end at trække tingene i langdrag, forklarer Bech.

Fredrik Semb Berge havde to og et halvt år tilbage af sin kontrakt med Brøndby.

Ud over salget af forsvarsspilleren er kantspilleren Elbasan Rashani udlejet til mesterklubben Rosenborg for resten af året. I aftalen mellem de to klubber er der en købsoption.

- Elba (Elbasan Rashani, red.) er på sine bedste dage en fantastisk tekniker, men han er stadig ung og skal løfte sit niveau endnu højere, siger Troels Bech.

- For at give Elba de bedste muligheder for at udvikle sit spil har vi konkluderet, at en lejeaftale med Rosenborg vil give ham de bedste forudsætninger fremadrettet, da vi ikke kan give nogle garantier for en startplads.

- Vi vil følge Elbas udvikling i Rosenborg tæt i det næste år, og så vil vi til den tid vurdere, hvad den bedste løsning er, siger sportsdirektøren.

Rashani kom til Brøndby fra Odd for halvandet år siden og har spillet 36 kampe og scoret syv mål. Rashani har to og et halvt år tilbage af sin kontrakt.

/ritzau/