Brøndby-matchvinder vil banke på til mulig VM-plads

Christian Nørgaard tænker ikke på landsholdet lige nu, men håber at blive et emne, hvis Danmark kommer til VM.

Christian Nørgaard scorede Brøndbys sejrsmål mod FC København kort inden pausen. Scanpix/Mads Claus Rasmussen Fold sammen
Læs mere

Brøndby. Brøndby-spilleren Christian Nørgaard oplever i denne tid karrierens bedste periode.

Gang på gang er han blevet hyldet som sit holds bedste af fansene i denne sæson, og søndag satte han kronen på værket med sejrsmålet til 1-0, da Brøndby hentede sin første sejr mod FC København i Parken i 13 år.

23-årige Nørgaard har spillet 73 U-landskampe, men har endnu debuten på A-landsholdet til gode. Men eksperter spår, at den venter lige om hjørnet. Han er dog ikke udtaget til Danmarks forestående VM-playoffkampe mod Irland.

- Jeg føler ikke, at det aktuelt lige nu, da landsholdet er i en periode, hvor der ikke er plads til at teste nye ting af.

- Der venter spændende kampe mod Irland, og jeg håber virkelig på, at vi kommer til VM. Så har man et halvt år mere til at prøve at banke på til en plads i truppen.

- Jeg gør mig ikke de store tanker om det lige nu, men det er da fedt at blive meldt op i landsholdssammenhæng, siger Christian Nørgaard.

Han kom til Brøndby i 2013, og det var ventet at skulle bruges i rollen som 8'er på midtbanen. Det blev han også under træner Thomas Frank, men præstationerne var ustabile og mangelfulde.

Det store skifte kom sidste sommer, da Alexander Zorniger tiltrådte som træner og afprøvede Nørgaard på den defensive position som 6'er med stor succes. Siden er Nørgaard kun vokset i denne rolle.

- Jeg synes, at sidste sæson var et mindre gennembrud, hvor jeg spillede de fleste kampe og følte, at jeg var stabil. I denne sæson har det handlet om at få flyttet mit niveau et nøk op, og det, synes jeg, er lykkedes rigtig godt.

- Jeg synes, at jeg er blevet endnu mere stabil end i sidste sæson og spiller på et højere niveau. Nu har jeg vænnet mig til 6'er-rollen og føler, at det er der, jeg har mine største kvaliteter i forhold til at læse modstanderens spil.

- Men det er da pudsigt, at jeg nogle gange føler mig som en bedre spiller, når vi ikke har bolden, end når vi har bolden, da det tidligere har været omvendt, siger Nørgaard.

Også kollektivt går det godt for Brøndby, der med søndagens derby-sejr satte sig på førstepladsen med et point til nummer to, FC Midtjylland, og 11 point til FC København på femtepladsen.

- Jeg har kæmpet hårdt for at være, hvor jeg er nu, og det gælder bare om at fortsætte, men man skal også huske at nyde nuet, og at Brøndby er i denne situation, for sådan har det ikke været i mine fire Brøndby-år.

- Jeg synes, at vi har et fantastisk hold nu, lyder det fra søndagens matchvinder.

/ritzau/