Brøndby-målmand forlader landsholdet med stærkt aftryk

Frederik Rønnow har været god til træning og er faldet godt socialt ind på A-landsholdet, siger Lars Høgh.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brøndby-målmanden Frederik Rønnow har vist sig godt frem for landsholdets trænerteam ved sin første A-landsholdssamling, før han søndag blev sendt hjem med et trykket ribben.

Sådan lyder det fra landsholdets målmandstræner, Lars Høgh, der har stået for det daglige arbejde med målmanden.

- Som jeg også sagde til ham, da jeg sagde farvel til ham i morges, så skal han være glad for det aftryk, han har sat, og det, han har leveret. Vi har været rigtig glade, for det vi har set.

- Jon og Åge har uopfordret også rost ham - også over for ham selv - og vi har snakket om, at han har checket ind og vist, hvem han er. Man kan hurtigt komme som den seneste unge målmand og være lidt usynlig, men det har han ikke været.

- På mange parametre har han gjort det rigtig godt, og han kan være glad for det, selv om han går herfra i en ærgerlig situation med en skade. Havde han fået to dage til, kunne han næppe have vist mere, end han har gjort nu, siger Lars Høgh.

Den 23-årige målmand har tidligere spillet 22 kampe for forskellige ungdomslandshold, og på A-landsholdet faldt han nemt til blandt de øvrige spillere i truppen, siger Lars Høgh.

- Han er helt sikkert faldet godt til i gruppen. Han har nogle sociale kompetencer, og han er en stille og rolig mand, der viser det på banen, og det er den måde, man bliver accepteret på, siger Lars Høgh, der samtidig er imponeret over målmandens spil med fødderne.

- Vi har set, at han er dygtig med fødderne og kan gå med i spillet. Derfor har vi bevidst valgt at lade ham være med i spil med markspillerne, hvor han har fået vist, hvad han kan der, siger målmandstræneren.

Det trykkede ribben holder næppe Rønnow ude i længere tid hos Brøndby, der søndag i næste uge møder FC Midtjylland.

- Det var den andensidste bold til træningen, hvor han var ude for at hente et indlæg uden pres, og så røg han lidt uheldigt ned. Så det er for en sikkerheds skyld, at han er sendt hjem, siger Lars Høgh.

Efter Rønnow blev sendt hjem, kom landsholdet yderligere i bekneb på målmandsposten, da Kasper Schmeichel udgik tidligt ved søndagens træning i Vildbjerg.

Derfor kalder Åge Hareide senere søndag en ekstra målmand ind til landsholdet, der tirsdag møder Skotland på udebane.

/ritzau/