Brøndby IF rammer bunden

AC Horsens og ikke mindst Gilberto Macena kørte med klatten mod Brøndby IF, der naturligvis ikke vandt i Jylland. Brøndby IF kan rykke under nedrykningsstregen i dag.

AC Horsens gjorde det onde ved Brøndby IF i går. "Den Gule Fare" vandt med 4-2 over Vestegnens stolthed, der rykker under nedrykningsstregen, hvis mandagskampen mellem AGF og Lyngby resulterer i et uafgjort resultat. Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

For at være helt ærlig er det efterhånden svært at indlede en artikel med Brøndby IF som omdrejningspunkt. Brøndby IF, du ved, dem fra Vestegnen, der engang var absolut kransekagefigur i dansk fodbold.

Brøndby IF, der i dag roder rundt i bunden af SAS Ligaen efter nederlag på nederlag i røven af den ene rædselsfulde præstation efter den anden.

I går agerede AC Horsens bøddel i sæsonens første kamp på Forum Horsens Stadion, der er under ombygning. Jyderne vandt med 4-2. Såre fortjent.

Mens Brøndby som en meget naturlig ting i verden udbyggede den negative udebanerekord, der nu blinker på 23 kampe i træk uden sejr.

Brøndby startede egentlig bedst men kom fluks og resolut ned på jorden, da Kenneth Emil Petersen lavede en »Mike Tullberg« i det 14. minut. Kenneth Emil Petersen i øvrigt søn af tidligere FCK-målmand Palle Plankeværk knaldede nemlig på akrobatisk vis en hjørnesparksbold videre op i nettaget, hvilket for alvor antændte »Den Gule Fare«. Med 1-0-målet i ryggen spillede AC Horsens reelt Brøndby ud af banen momentvis. Tydeligst eksemplificeret efter godt en halv times spil, hvor første halvlegs største lyspunkt, Gilberto Macena, søsatte og selv afsluttede et smukt angreb.

Nede med 0-2 udstrålede Brøndby-træner Tom Køhlert og hans udvalgte, Brøndby-spillerne, meget andet end stor lyst til livet.

Kun Chris Katongo sprudlede en anelse i angrebet, om end det var Kasper Lorentzen, der frækt udnyttede medvinden på langs af banen. Lorentzens hjørnespark i det 37. minut snød i hvert fald alt og alle og sejlede ind over målstregen.

Hvad førnævnte Tom Køhlert i og for sig sagde nede i omklædningsrummet i pausen, kan selvskrevet ikke gengives, men han har garanteret givet en lektion eller to i gode Brøndby-dyder. Alle Brøndby-aktører, siger og skriver alle, gik nemlig til stålet fra første dommerfløjt i anden halvleg.

Imponerende nok isoleret betragtet.

Og vildskaben gav endda øjeblikkeligt pote, da Stefan Gislason tordnede bolden i mål til 2-2-udligning.

Hovedparten af de 4.830 tilskuere på Forum Horsens, altså dem der nærede sympati for hjemmeholdet, behøvede dog ikke frygte Brøndby særlig længe. Sekund for sekund gik gassen aldeles ud af Vestegnens helte.

AC Horsens Rawez Lawan slog til i det 62. minut, mens Gilberto Macena lukkede og slukkede 4-2-ballet godt en halv snes minutter før tid.

Med sejren rykkede AC Horsens op på femtepladsen. Og Brøndby IF? Du ved, storholdet fra fortiden. De blå-gule dumper til en plads under nedrykningsstregen, hvis AGF og Lyngby spiller uafgjort i mandagskampen.